Zatory płatnicze w firmie – jak sobie z tym radzić? Jak skutecznie odzyskiwać należności od kluczowych kontrahentów. Jak zachować płynność finansową w firmie? Na te i inne pytania odpowiadali fachowcy podczas zorganizowanego czwartek w Piotrkowie seminarium „Jak zarządzać należnościami w firmie”.
O ile więcej zapłacą w przyszłym roku piotrkowianie za dom, garaż, działkę? O ile więcej zapłacą za swoje nieruchomości przedsiębiorcy prowadzący w naszym mieście działalność gospodarczą? O tym w ostatnich dniach dyskutowali, a ostatnio na sesji, zdecydowali radni Piotrkowa.
Dziś (7 kwietnia) obchodzimy Światowy Dzień Zdrowia. W tym roku przebiegać on będzie pod hasłem “Walcz z lekoopornością. Brak działań dziś - brak możliwości leczenia jutro”.
10 tysięcy złotych – to kara, jaka grozi przedsiębiorcom, którzy do 15 marca nie zdali do Urzędu Marszałkowskiego sprawozdań z produkcji odpadów. Jak się okazuje, część piotrkowskich przedsiębiorców w ogóle nie wie o tym obowiązku. Inni wiedzą, ale nie chcą się na ten temat wypowiadać.
Wczorajszej nocy piotrkowscy przedsiębiorcy bawili się podczas balu charytatywnego zorganizowanego przez Regionalną Izbę Gospodarczą.
Miało być szybko i sprawnie. Tymczasem okazało się, że zasada jednego okienka dla przyszłych pracodawców nie za bardzo się sprawdza.
Deklaracje o tworzeniu klimatu dla przedsiębiorców w Piotrkowie wygłaszają wszyscy kandydaci na prezydenta miasta. Tymczasem prawdziwie "przyjazny" klimat stworzyć chciał Urząd Miasta.
W związku z realizacją zdjęć do filmu BITWA WARSZAWSKA 1920 z ruchu wyłączone są niektóre ulice wokół Rynku Trybunalskiego. Jak się okazuje jest to realny problem dla niektórych przedsiębiorców z ulicy Starowarszawskiej.
Czy przedsiębiorca z Michałowa zgotował kobietom z Filipin i Sri Lanki obóz pracy? Kobiety zbierały nawet 120 kg pieczarek dziennie za wynagrodzenie urągające godności człowieka.
- Mimo że to dopiero luty, to myślimy już o sezonie letnim nad naszym zbiornikiem wodnym - mówi wójt gminy Czarnocin Leon Fortak. Gmina poszukuje obecnie inwestora, który chciałby zająć się organizacją bazy noclegowej oraz gastronomią.