Dzieciaki ze szkoły podstawowej w Moszczenicy wiedzą już, że najlepszy jest tradycyjny chleb na zakwasie. Uświadomiono im to podczas akcji pn. "Tydzień Chleba na Zakwasie" zainicjowanej dwa lata temu przez Agencję Rynku Rolnego.
Treść artykułu została zablokowana, ponieważ wykryliśmy, że używasz blokera reklam. Aby odblokować treść, proszę wyłączyć bloker reklam na tej stronie.
- Cieszymy się, że młodzież uczestniczy w tych akcjach. Oznacza to, że rozumieją potrzebę zdrowego odżywiania się - mówi Marek Mazur, dyrektor łódzkiego oddziału tej instytucji.
Jolanta Kujawska-Wężyk, dyrektor Szkoły Podstawowej w Moszczenicy mówi, że jest to przepiękny tydzień w szkole. - Oprócz nauki pieczenia chleba, pogadanek, włączamy się aktywnie w pieczenie wyjeżdżając do Łodzi i ucząc się tego - wyjaśnia.
Szkoła w Moszczenicy zorganizowała taką akcję już po raz trzeci. W całym województwie zaangażowało się w nią kilkadziesiąt szkół.
Komentarze 4