Advertisement

Artykuły do tagu: jedzenie

Zdrowe i pożywne śniadanie – co jeść, a czego unikać?
„Śniadanie jest najważniejszym posiłkiem w naszym codziennym jadłospisie” – to zdanie często powtarzane przez wielu dietetyków. Czy rzeczywiście tak jest? Pierwszy posiłek, który zjadamy w ciągu dnia, wpływa na nasze samopoczucie i daje energie do działania (lub jej brak). Wobec tego co jeść na śniadanie? Z jakich produktów je komponować? Poniżej podpowiadamy!
Foodtrucki znów w Piotrkowie (ZDJĘCIA)
W Piotrkowie rozpoczął się 3. Zlot Foodtrucków. Plac przy ul. Narutowicza wypełnił się mobilnymi restauracjami serwującymi dania typu street food. Słoneczna pogoda w sobotę (23.04) przyciągnęła wielu chętnych na spróbowanie burgerów, grillowanych kiełbasek i napojów z pianką.
Zostało Ci jedzenie po świętach? Zanieś je do społecznej lodówki
Jeśli po świętach okazało się, że zostało wam za dużo jedzenia, którego nie będziecie w stanie zjeść, zanieście je do społecznej lodówki. W Piotrkowie znajduje się ona przy skrzyżowaniu ul. Słowackiego i Kołłątaja.
Setki kilogramów pieczywa porzucone w lesie
"O zgrozo, upadek cywilizacji!" - napisał na swoim profilu facebookowym Zbigniew Ziemba, wicemarszałek województwa łódzkiego. To komentarz dotyczący widoku, na jaki natknął się podczas porannego biegania. W jednym z lasów w miejscowości Wygoda mijał bowiem miejsce, w którym ktoś wyrzucił setki bułek i bochenków chleba. Na części pieczywa widać już oznaki zepsucia. Nie wiadomo czy wypieki zostały wyrzucone właśnie dlatego, czy może istniała możliwość przekazania ich potrzebującym.
Uczniowie tworzą kulinarne dzieła sztuki
Tatar z łososia w aromacie limonki z salsą z mango oraz kaczkę z grilla w towarzystwie koziego sera, a także steki w soli himalajskiej z puree z dyni, a na deser sorbet truskawkowy w towarzystwie prażonych jabłek to menu zwieńczające kulinarny kurs, w którym wzięli udział uczniowie Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Ustawicznego w Czarnocinie.
Jak przechowywać żywność poza lodówką?
Choć przechowywanie żywności w lodówce to najpopularniejszy sposób na utrzymanie jej świeżości, wiele produktów spożywczych można przechowywać poza lodówką. Nie każdy rodzaj żywności nadaje się do przechowywania w lodówce. Produktów takich, jak makaron, kasza, ryż, mąka, cukier, nie należy umieszczać w lodówce, gdyż produkty szybko mogą stać się wilgotne.
Zostało Ci jedzenie po świętach? Zanieś je do społecznej lodówki
Jeśli po świętach okazało się, że zostało wam za dużo jedzenia, którego nie będziecie w stanie zjeść, zanieście je do społecznej lodówki. W Piotrkowie znajduje się ona przy skrzyżowaniu ul. Słowackiego i Kołłątaja.
Syrop glukozowo-fruktozowy - jak wpływa na zdrowie?
Spożycie syropu glukozowo-fruktozowego może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie organizmu człowieka. Nadmierna podaż przetworzonej żywności sprzyja powstawaniu tzw. zespołu metabolicznego. Dlaczego należy ograniczyć w diecie żywność słodzoną syropem glukozowo-fruktozowy?
Piotrkowskie pierogi smakowały prezydentowi Wałęsie
Były prezydent RP Lech Wałęsa odwiedził w piątek Piotrków Trybunalski. W jednej z piotrkowskich jadłodajni skosztował pierogi.
Jakie są nasze ulubione potrawy spoza Polski?
Z wytęsknionych urlopów wracamy nie tylko opaleni i w dobrym humorze, ale także pełni wszelakich inspiracji, również o kulinarnym charakterze. Staramy się zapamiętać, co nas urzekło, co nam szczególnie zasmakowało i po powrocie próbujemy to wszystko odtworzyć, albo samemu, albo w restauracji. Kochamy świeże produkty, wyróżniające się smaki i wyraziste przyprawy. Oczywiście nadal kochamy rodzimą kuchnię, ale nie boimy się eksperymentów.
Advertisement Advertisement

r e k l a m a

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat