Tatar z łososia w aromacie limonki z salsą z mango oraz kaczkę z grilla w towarzystwie koziego sera, a także steki w soli himalajskiej z puree z dyni, a na deser sorbet truskawkowy w towarzystwie prażonych jabłek to menu zwieńczające kulinarny kurs, w którym wzięli udział uczniowie Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Ustawicznego w Czarnocinie.
Treść artykułu została zablokowana, ponieważ wykryliśmy, że używasz blokera reklam. Aby odblokować treść, proszę wyłączyć bloker reklam na tej stronie.
Szkolenie z „Nowoczesnych trendów w żywieniu” zorganizowano w ramach projektu "Podniesienie jakości kształcenia zawodowego w Powiecie Piotrkowskim". Pod kierunkiem instruktora Artura Zaskórskiego, młodzież wyczarowała prawdziwie restauracyjne przysmaki.
Nowo poznane umiejętności mogli ocenić goście zaproszeni na finałowy popis. Wśród nich byli wicestarosta powiatu piotrkowskiego Dariusz Magacz i kierownik Wydziału Edukacji Starostwa Powiatowego w Piotrkowie Małgorzata Zawisza.
Komentarze 2