Artykuły do tagu: Kulinaria

7 pomysłów na obiad z marką U Jędrusia – dania gotowe na każdy dzień tygodnia
Szukasz pomysłów na smaczne obiady? Masz wrażenie, że Twoja kulinarna kreatywność już się wyczerpała, a do tego nie masz czasu, aby stać godzinami w kuchni? Może więc nadszedł czas na to, aby sięgnąć po rozwiązania, które nieco ułatwią Ci życie. Do takich należą na pewno dania gotowe dostępne w ofercie marki U Jędrusia. W tym artykule wykorzystaliśmy je do przygotowania pomysłów na obiad na 7 dni tygodnia. Z pewnością znajdziesz wśród nich odpowiednią dla siebie inspirację.
Leśna Osada Edukacyjna w Kole zaprasza na ostatnie wydarzenie tego lata. "Las Kulinariów" to impreza, która będzie między innymi doskonałą okazją ku temu, by dowiedzieć się więcej o żywności pochodzenia leśnego, zjeść smaczny barszcz ukraiński, a nawet posłuchać muzyki na żywo.
Kulinarny
Piętnaście Kół Gospodyń Wiejskich z gminy Wolbórz spotkało się w jednym miejscu, by razem kultywować tradycje wspólnego gotowania. W tym roku tematem przewodnim "Wolborskiego Saganka" był "zielony stół".
Delegacja z miasta partnerskiego w Piotrkowie
Delegacja z serbskiej Żagubicy przyjechała do Piotrkowa. Przedstawiciele partnerskiego miasta chcą zobaczyć jak funkcjonuje piotrkowskie technikum gastronomiczne i poznać tajniki polskiej kuchni.
Tomasz Jakubiak ambasadorem sieci Lewiatan
Polska Sieć Handlowa Lewiatan rusza z nową strategią komunikacji. Ambasadorem marki zostanie popularny kucharz, youtuber i dziennikarz kulinarny Tomasz Jakubiak. Wybór Tomasza Jakubiaka na twarz marki nie był przypadkowy. Chef od lat zajmuje się promocją kuchni regionalnej, podobnie jak Lewiatan przekonując Polaków, że warto sięgać po lokalne produkty i smaki.
Uczniowie tworzą kulinarne dzieła sztuki
Tatar z łososia w aromacie limonki z salsą z mango oraz kaczkę z grilla w towarzystwie koziego sera, a także steki w soli himalajskiej z puree z dyni, a na deser sorbet truskawkowy w towarzystwie prażonych jabłek to menu zwieńczające kulinarny kurs, w którym wzięli udział uczniowie Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Ustawicznego w Czarnocinie.
O pączkach w tłusty Czwartek. Rozmowa z autorką
Z lukrem lub cukrem pudrem, z nadzieniem różanym, marmoladą, a nawet toffi. Dzisiaj najpopularniejszą przekąską w wielu domach i biurach jest pączek. To z okazji tłustego czwartku, który w tym roku świętujemy właśnie 11 lutego.
31.10.2020 07:36
Piotrków miastem sushi?
Restauracje serwujące sushi wyrastają w Piotrkowie jak grzyby po deszczu, mimo że czasy dla restauratorów nie są teraz łatwe. Obecnie działa pięć lokali, w których można skosztować japońskiej kuchni, a szósty lada moment zacznie funkcjonować. Czy rzeczywiście w Piotrkowie sushi i inne japońskie dania są tak popularne? Czy może to tylko chwilowa moda, a liczba tych restauracji w mieście jest zbyt duża?
Gdzie dobrze zjeść poza domem?
Wiosna i lato to czas, kiedy aż chce się wyjść z domu, pobyć na świeżym powietrzu, spotkać z bliskimi i miło spędzać wolne chwile. W takie dni warto czasem odpocząć od gotowania i wyjść do restauracji, aby tam poprawić sobie nastrój smacznym jedzeniem czy miłą atmosferą. Galeria Focus Mall zaprasza wszystkich do zapoznania się z szeroką ofertą lokali gastronomicznych, w których można zaznać przyjemności i zrelaksować się zarówno po ciężkim dniu pracy, jak i w leniwą niedzielę.
Co w tym roku może znaleźć się na wielkanocnym stole?
Jajka z majonezem, żurek, babka drożdżowa to typowe potrawy związane ze świętami Wielkanocnymi. Jednak czy tradycyjne potrawy dalej królują na polskich stołach?
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat