Restauracja Soul Food Bistro to tylko jedno z wielu przedsięwzięć prowadzonych przez piotrkowskiego kucharza Jakuba Wolskiego. We wtorek (12.11.2024) miała miejsce impreza na 10 lat działalności restauracji. Jak mówi znany m.in. z telewizyjnego show Hell's Kitchen, kucharz: "Nasz sukces to nasza ekipa, którą udało się przez te 10 lat zbudować. Mam cudownych ludzi, którzy uwielbiają karmić naszych cudownych gości".
Działający od blisko 5 lat znany punkt gastronomiczny - „Przystanek Kanapka” oraz, powstała już po ukończeniu budowy Powiatowego Centrum Przesiadkowego w czerwcu tego roku, restauracja „Przesiadkowo” z końcem października zostały zamknięte. Właściciel obu lokali nie zdradza co było powodem decyzji.
Przy niedawno otwartym N-parku przy ulicy Sulejowskiej, powstaje jedna z najbardziej rozpoznawalnych na świecie restauracji typu drive-through. Obecnie trwają prace wykończeniowe.
By otworzyć własną restaurację, trzeba najpierw zainwestować w dobrej jakości sprzęt – m.in. piec, automatyczny ekspres do kawy, meble czy urządzenia do mrożenia produktów spożywczych. Własny lokal wymaga sporych nakładów. Podpowiadamy, co jest niezbędne – skorzystaj z naszych praktycznych wskazówek.
W ramach pomocy kobietom, które przyjechały z ogarniętej wojną Ukrainy, Grupa Arche 25 marca w Warszawie otwiera restaurację „Garmaż od Ukrainek”. Będzie zatrudniała sześć uchodźczyń, które przybyły niedawno do Polski.
Mieszkańcy i turyści, którzy przyjechali do Łodzi, wciąż nie są gotowi zrezygnować z azjatyckiego jedzenia. W tym cudownym mieście znajdują się dziesiątki restauracji.
Jest co świętować! Sieć AMIC Energy - niekwestionowany lider wśród sieci stacji paliw z restauracjami Subway® - otworzyła właśnie 50-tą placówkę z ofertą kultowej amerykańskiej marki.
Restauracja Pepper&Salt funkcjonuje od wielu lat na 4 piętrze hotelu Mercure Piotrków Trybunalski Vestil, ale co zaskakujące nie jest powszechnie znana w naszym mieście. Pokutuje tu chyba pogląd, że tego typu lokale są skierowane przede wszystkim do gości hotelowych. Jednak rzeczywistość jest zupełnie inna. Twórcy restauracji oferują piotrkowianom m.in. domowe obiady na dowóz w abonamencie, ciekawą i szeroką ofertę cateringową, a po zniesieniu obostrzeń zapraszają do skosztowania pysznej autorskiej kuchni w lokalu lub na tarasie widokowym na dachu hotelu.
Być może już w najbliższym czasie stary budynek byłej piotrkowskiej restauracji Europa, stanie się nowoczesnym obiektem, którego pozazdroszczą nam inne miasta - jeśli uwierzyliście w te słowa, spieszymy z wyjaśnieniem, że był to jedynie primaaprilisowy żart.
W ramach akcji "Dumni z Zalewajki" ma powstać w Łodzi kulinarny szlak tej zupy. Będzie obejmować 20 lokali serwujących zalewajkę, która jest symbolem łódzkiej kuchni - poinformowała pomysłodawczyni wydarzenia Agata Zarębska ze strony jemywlodzi.pl