Artykuły do tagu: kuchnia

Piotrkowianie w
Tego jeszcze nie było - w kolejnej, szóstej edycji programu "Hell's Kitchen" weźmie udział dwoje piotrkowian.
11.06.2016 12:04
Food trucki są sexi!
– Food trucki są sexi – mówi Krzysztof Bieńkowski z organizacji futraki.pl i zaprasza wszystkich piotrkowian dziś i jutro na zlot food trucków, który odbywa się przy Centrum Handlowym „Echo”. Przez cały weekend będzie można spróbować dań z kuchni z całego świata. Są między innymi serwowane lody molekularne, azjatyckie podpłomyki, placki alzackie i wiele innych.
Wyróżnienie szefa kuchni z Piotrkowa
Rafał Wronka, 29-letni piotrkowianin, będzie uczestnikiem Kongresu Szefów Kuchni - największego merytoryczno-networkingowego spotkania szefów kuchni w Polsce.
Kuchni uczyli się od mistrza
Skóra wieprzowa w czekoladzie z sosem lawendowo-pomarańczowym z tabasco oraz polędwica wołowa podana na kozim serze z truskawkami i musem z białego wina...
Wiosenne smaki i finał Wiosennej Loterii
Był grill, krupniok z warzywami, podchmielone banany i dobra zabawa. Przede wszystkim jednak był finał Wiosennej Loterii. Na imprezę pod nazwą „Wiosenne smaki” zaprosiła dziś swoich klientów galeria Focus Mall w Piotrkowie.
W Focusie znów będą gotować
Po raz ostatni wielkie gotowanie w piotrkowskiej galerii mieliśmy okazję oglądać tuż przed Bożym Narodzeniem, kiedy pokaz sztuki kulinarnej dał w Focusie znany szef kuchni Robert Sowa. Dziś sztukę grillowania zaprezentuje finalistka programu MasterChef Polska.
Region: Gotują światowo i ze smakiem
Technikum żywienia w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych w Szydłowie stara się dobrze przygotować swoich uczniów nie tylko do pracy w Polsce, ale i w całej Europie.
Schabowego smażymy na smalcu, czyli o kuchni z Magdą Gessler
O polskiej kuchni i kulinarnych gustach Polaków rozmawiamy z Magdą Gessler.
Pasja kucharza - perfekcja pianisty
Z kopru naciowego potrafi zrobić puree, z jego esencji tworzy bazę do przystawek, piecze genialne torty bezowe, a z owoców morza potrafi wyczarować cuda. Sztuki kulinarnej uczył się u Serana Petersona, dlatego fruwające patelnie i smażone ryby lądujące na jego głowie to norma. Marcin Kuśmierski, piotrkowianin, szef kuchni, który miał zostać pianistą, opowiada o precyzji, pasji, dynamice i kreatywności w sztuce kulinarnej.
W Szydłowie uczą gotować oryginalnie i smacznie
Oryginalnie i smacznie - właśnie tak uczą się gotować uczniowie technikum żywienia w Szydłowie. Oryginalność zapewniają przepisy zagranicznych partnerów ZSP w Szydłowie.
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat