Pizza to chyba najbardziej popularny fastfood. Lubią ją zarówno młodsi, jak i starsi. Na rynku dostępnych jest tak wiele wariantów smakowych, że każdy bez najmniejszego problemu może znaleźć coś dla siebie. Pizza z szynką, wegetariańska, serowa lub hawajska to tylko podstawowe propozycje, które można wybrać z menu. Szefowie kuchni prześcigają się w wymyślaniu nowych połączeń, by zaspokoić podniebienia nawet najbardziej wymagających klientów.
Na wysokości Jeżowa w powiecie piotrkowskim, na przebudowywanej autostradzie A1, funkcjonariusze Krajowej Administracji Skarbowej przechwycili kontrabandę. 49-letni mieszkaniec okolic Kutna przewoził blisko 3 tysiące paczek nielegalnych papierosów.
Kochamy pizzę, szczególnie wtedy, gdy smakuje jak ta przygotowana we włoskiej pizzerii. Czy wiesz, w czym tkwi jej sekret? Oczywiście – w lekkim, cienkim i chrupiącym spodzie! Przeczytaj poniższe wskazówki i dowiedz się, jak przygotować idealne ciasto do pizzy w domowych warunkach.
Po zjedzeniu pizzy trzeba poświęcić aż cztery na spacer, żeby spalić wszystkie kalorie, jakie ona zawiera. Podobnie jest z wieloma innymi produktami – ostrzega „Journal of Epidemiology and Community Health".
Pizza powstała we Włoszech, lecz serwuje się ją na całym świecie i to w różnym wydaniu. Jedną z najciekawszych a zarazem najsmaczniejszych jest pizza nowojorska, która różni się nieznacznie od tej klasycznej ze słonecznej Italii. I nie chodzi tutaj o grubość ciasta. Jak powstała i gdzie te różnice? Odpowiedzi w poniższym tekście.
Pizza to klasyczne i jedno z najbardziej popularnych dań kuchni włoskiej. Okazuje się jednak, że ma sporą konkurencję w postaci calzone! Obie potrawy, chociaż różnią się wizualnie, mają ze sobą wiele wspólnego. Sprawdź na czym polegają podobieństwa i dowiedz się, czym różni się calzone od pizzy.
– Food trucki są sexi – mówi Krzysztof Bieńkowski z organizacji futraki.pl i zaprasza wszystkich piotrkowian dziś i jutro na zlot food trucków, który odbywa się przy Centrum Handlowym „Echo”. Przez cały weekend będzie można spróbować dań z kuchni z całego świata. Są między innymi serwowane lody molekularne, azjatyckie podpłomyki, placki alzackie i wiele innych.