Już w najbliższą sobotę w "Karuzeli Smaków" w Piotrkowie odbędzie się kolejne spotkanie z kuchniami świata. Tym razem, będzie ono poświęcone kuchni francuskiej. Zapewne większość z Was próbowała lub chociaż słyszała o narodowych potrawach tego kraju – "Karuzela Smaków" daje Wam możliwość skosztować po raz pierwszy dań kuchni francuskiej, bądź przypomnienia sobie smaków zachodniej Europy. Specjalnie przygotowaliśmy to menu wraz z szefem kuchni restauracji Miód i Wino, by nie pominąć w naszej karcie zarówno popularnych potraw, jak i tych tradycyjnych, o których mogliście nigdy nie słyszeć.
Motywem przewodnim tegorocznego Wolborskiego Saganka, czyli kulinarnego spotkania Kół Gospodyń Wiejskich z gminy Wolbórz, były potrawy z jaj. Jury wybrało te najlepsze.
Białe kuchnie królują w polskich domach już od wielu lat. To niezawodna klasyka, która pasuje do niemal każdego wnętrza. Jak wybrać idealny do niej blat? Poznaj porady projektanta wnętrz z Krakowa.
Wielkanoc to czas, kiedy w gronie najbliższych świętujemy Zmartwychwstanie Pana Jezusa. Dla wielu osób, jest to także okazja, aby spotkać się z całą rodziną i wspólnie uczcić ten dzień. Wszystkie gospodynie rozpoczynają przygotowania do świąt już dużo wcześniej, skupiając się głównie na posprzątaniu całego domu oraz zaplanowaniu dań, które powinny znaleźć się na świątecznym stole. Czy tegoroczne kulinarne, święta Wielkanocne, różnią się od tego co przygotowywane było kiedyś?
„Kuchnie świata” to cykl spotkań odbywających się w ostatni weekend każdego miesiąca. Płacisz 60 zł, korzystasz z urozmaiconego i bogatego menu w formie bufetu. W marcu proponujemy dwa spotkania poświęcone kuchni włoskiej. Pierwsze odbędzie się w piątek 23 marca w godzinach 18.00 - 22.00, drugie w sobotę 24 marca w godzinach 19.00 - 22.00.
Restauracja „Miód i Wino” w hotelu Podklasztorze już po raz drugi bierze udział w elitarnym wydarzeniu Goût de France / Good France. To dzień, w którym na pięciu kontynentach obchodzone jest święto francuskiej gastronomii.
„Kuchnie świata” to cykl spotkań, odbywających się w ostatnią sobotę każdego miesiąca w Karuzeli Smaków.
Po raz pierwszy w Bibliotece Pedagogicznej w Piotrkowie będzie tak... smacznie. Warsztaty śniadaniowe poprowadzi lokalna blogerka kulinarna.
Gościem programu "O tym się mówi" na antenie radia Strefa FM była dziś Beata Opalanka-Królikiewicz, autorka bloga "Niebo na talerzu" oraz książki kucharskiej o tym samym tytule.
Bogracz, gulasz, langosz, zupa rybna, leczo… za kilka miesięcy w naszym mieście odbędą się polsko-węgierskie targi kulinarne.