O zaproszeniu Wronki do uczestnictwa w wydarzeniu poinformował fanpage Kongresu Szefów Kuchni. Piotrkowianin będzie brać udział w dyskusji pod tytułem "Między tradycją a nowoczesnością. Molekuły czy produkty regionalne? Czy istnieje kuchnia polska? Jak powinna wyglądać dzisiejsza kuchnia na światowym poziomie?".
Wronka ma sporo sukcesów na swoim koncie. Jego przygoda z profesjonalnym gotowaniem rozpoczęła się w Piotrkowie. W wieku 18 lat wyjechał na Wyspy Brytyjskie, gdzie zdobywał doświadczenie podczas pracy w cztero- i pięciogwiazdkowych hotelach oraz restauracjach.
Po powrocie do Polski rozpoczął współpracę z dużą siecią hoteli "Zdrojowa Hotels” na stanowisku Executive Head Chef. Od roku pracuje na takim samym stanowisku w jednej z najbardziej rozpoznawalnych firm w branży gastronomiczno-rozywkowej Grupa Warszawa.
Kongres odbędzie się 12 października w Centrum MT Polska w Warszawie.