Pod hasłem „Wiem, co jem” 19 lutego w Szkole Podstawowej im. Stefana Żeromskiego w Goleszach Dużych zorganizowano Dzień Profilaktyki „Trzymaj formę”. O tym, czy naprawdę zdrowo się odżywiamy, uczniowie rozmawiali z Jakubem Wolskim – uczestnikiem VI edycji Hell’s Kitchen.
Treść artykułu została zablokowana, ponieważ wykryliśmy, że używasz blokera reklam. Aby odblokować treść, proszę wyłączyć bloker reklam na tej stronie.
Aby w praktyce pokazać, jak wygląda zdrowa dieta, dzieci przygotowały proste i ciekawe potrawy, które zaprezentowały mistrzowi sztuki kulinarnej. Wśród dań znalazły się m.in. warzywne przekąski z pomidorową salsą, owsiano-miodowe ciasteczka, suszone owoce, zdrowe kanapki.
Na zakończenie dyplomem za promowanie zdrowego stylu życia nagrodzona została Arleta Klatka – nauczycielka języka angielskiego.
Komentarze 3