Artykuły do tagu: NOMI

Prezydent proponuje zwolnienie restauratorów z opłaty koncesyjnej
Lokale gastronomiczne w Piotrkowie będą zwolnione z jednej raty opłaty koncesyjnej za sprzedaż alkoholu. Taki projekt uchwały przygotował prezydent Krzysztof Chojniak, o czym poinformował na piątkowej konferencji prasowej w Rynku Trybunalskim. Teraz nad dokumentem pochylą się miejscy radni.
Karolina Sarnecka z szansą na tytuł zawodniczki tygodnia
Świetne noty za mecz ze Startem Elbląg uzyskała bramkarka Piotrcovii Karolina Sarnecka, dzięki czemu została nominowana do tytułu najlepszej zawodniczki tygodnia Superligi. Głosowanie cały czas trwa na profilu facebookowym rozgrywek.
KRD: o jedną trzecią wzrosło zadłużenie hoteli, restauracji i firm cateringowych w 2020 r.
Zadłużenie hoteli, restauracji i firm cateringowych wzrosło w 2020 r. o jedną trzecią wobec poprzedniego roku i wyniosło ok. 280 mln zł - wynika z danych Krajowego Rejestru Długów Biura Informacji Gospodarczej. Tylko w czasie pandemii wartość zobowiązań zwiększyła się o ponad 58,4 mln zł.
Piotrkowianin będzie doradzał ministrowi edukacji
Piotrkowianin, Eryk Zywert został reprezentantem województwa łódzkiego w Radzie Dzieci i Młodzieży Rzeczypospolitej przy ministrze edukacji i nauki. Rozmawialiśmy z Erykiem na temat kompetencji Rady oraz spraw, którymi będzie chciał się w niej zająć.
Murad ma szansę zostać Sportowcem Roku 2020
Trwa 86. edycja Plebiscytu Przeglądu Sportowego na Najlepszego Sportowca Roku. Jest on drugim najstarszym tego typu konkursem na świecie. W tym roku pośród nominowanych znalazł się reprezentant Atletycznego Klubu Sportowego w Piotrkowie, Magomedmurad Gadżijew.
Klienci baru pobili się z obsługą
Klienci jednego z barów w Radomsku wszczęli awanturę i zaczęli dewastować lokal. Obsługa zareagowała stanowczo i doszło do bójki.
Sosy dla gastronomii do zadań specjalnych
Smaczny, dobrze dobrany sos potrafi stać się największym atutem podawanego dania. Z drugiej jednak strony, dip niskiej jakości może też kompletnie zrujnować jego smak i zniechęcić klientów do zamawiania kolejnych posiłków w twojej restauracji. Opracowanie autorskiej receptury, która zadowoli wszystkie gusta, jest trudne, a przechowywanie i podawanie sosów własnej produkcji przysparza szefom kuchni wielu problemów natury logistycznej. Coraz więcej restauratorów sięga więc po wygodne rozwiązanie – gotowe sosy dla gastronomii. Jak wybrać te najlepsze?
Koronawirus w ZSP nr 5 w Piotrkowie
Zakażenie COVID-19 potwierdzono u jednej z uczennic Zespołu Szkół Ponadpodstawowych nr 5 w Piotrkowie Trybunalskim. W związku z tym część uczniów oraz nauczycieli wysłano na przymusową kwarantannę.
Szybkie krojenie wędlin w sklepach spożywczych
Wędlina to element, który występuje codziennie na tysiącach stołach. Część z nas z braku czasu lub innych przyczyn oczekuje, że ten dodatek dostanie pokrojony prosto ze sklepu spożywczego.
BGK pomaga przetrwać podmiotom ekonomii społecznej (VIDEO)
Toruńska kawiarnia PERS, którą prowadzi Fundacja Studio M6, jak wiele innych lokali gastronomicznych, negatywnie odczuła skutki pandemii koronawirusa. Dzięki uruchomionym w Banku Gospodarstwa Krajowego pożyczkom płynnościowym PES, działalność udało się utrzymać i to bez utraty miejsc pracy.
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat