Karolina Sarnecka za swoją świetną postawę w zwycięskim meczu Piotrcovii z Ruchem Chorzów, ponownie została nominowana do tytułu zawodniczki tygodnia PGNiG Superligi Kobiet, a dzięki głosom kibiców zwyciężyła w rywalizacji.
Lokale gastronomiczne w Piotrkowie będą zwolnione z jednej raty opłaty koncesyjnej za sprzedaż alkoholu. Taki projekt uchwały przygotował prezydent Krzysztof Chojniak, o czym poinformował na piątkowej konferencji prasowej w Rynku Trybunalskim. Teraz nad dokumentem pochylą się miejscy radni.
Świetne noty za mecz ze Startem Elbląg uzyskała bramkarka Piotrcovii Karolina Sarnecka, dzięki czemu została nominowana do tytułu najlepszej zawodniczki tygodnia Superligi. Głosowanie cały czas trwa na profilu facebookowym rozgrywek.
Zadłużenie hoteli, restauracji i firm cateringowych wzrosło w 2020 r. o jedną trzecią wobec poprzedniego roku i wyniosło ok. 280 mln zł - wynika z danych Krajowego Rejestru Długów Biura Informacji Gospodarczej. Tylko w czasie pandemii wartość zobowiązań zwiększyła się o ponad 58,4 mln zł.
Piotrkowianin, Eryk Zywert został reprezentantem województwa łódzkiego w Radzie Dzieci i Młodzieży Rzeczypospolitej przy ministrze edukacji i nauki. Rozmawialiśmy z Erykiem na temat kompetencji Rady oraz spraw, którymi będzie chciał się w niej zająć.
Trwa 86. edycja Plebiscytu Przeglądu Sportowego na Najlepszego Sportowca Roku. Jest on drugim najstarszym tego typu konkursem na świecie. W tym roku pośród nominowanych znalazł się reprezentant Atletycznego Klubu Sportowego w Piotrkowie, Magomedmurad Gadżijew.
Klienci jednego z barów w Radomsku wszczęli awanturę i zaczęli dewastować lokal. Obsługa zareagowała stanowczo i doszło do bójki.
Smaczny, dobrze dobrany sos potrafi stać się największym atutem podawanego dania. Z drugiej jednak strony, dip niskiej jakości może też kompletnie zrujnować jego smak i zniechęcić klientów do zamawiania kolejnych posiłków w twojej restauracji. Opracowanie autorskiej receptury, która zadowoli wszystkie gusta, jest trudne, a przechowywanie i podawanie sosów własnej produkcji przysparza szefom kuchni wielu problemów natury logistycznej. Coraz więcej restauratorów sięga więc po wygodne rozwiązanie – gotowe sosy dla gastronomii. Jak wybrać te najlepsze?
Zakażenie COVID-19 potwierdzono u jednej z uczennic Zespołu Szkół Ponadpodstawowych nr 5 w Piotrkowie Trybunalskim. W związku z tym część uczniów oraz nauczycieli wysłano na przymusową kwarantannę.
Wędlina to element, który występuje codziennie na tysiącach stołach. Część z nas z braku czasu lub innych przyczyn oczekuje, że ten dodatek dostanie pokrojony prosto ze sklepu spożywczego.