TERAZ5°C
JAKOŚĆ POWIETRZA Bardzo dobra
reklama

Wyróżnienie szefa kuchni z Piotrkowa

M.Jaron
M.Jaron czw., 2 czerwca 2016 09:28
Rafał Wronka, 29-letni piotrkowianin, będzie uczestnikiem Kongresu Szefów Kuchni - największego merytoryczno-networkingowego spotkania szefów kuchni w Polsce.
Zdjęcie

O zaproszeniu Wronki do uczestnictwa w wydarzeniu poinformował fanpage Kongresu Szefów Kuchni. Piotrkowianin będzie brać udział w dyskusji pod tytułem "Między tradycją a nowoczesnością. Molekuły czy produkty regionalne? Czy istnieje kuchnia polska? Jak powinna wyglądać dzisiejsza kuchnia na światowym poziomie?".

 

Wronka ma sporo sukcesów na swoim koncie. Jego przygoda z profesjonalnym gotowaniem rozpoczęła się w Piotrkowie. W wieku 18 lat wyjechał na Wyspy Brytyjskie, gdzie zdobywał doświadczenie podczas pracy w cztero- i pięciogwiazdkowych hotelach oraz restauracjach.

 

Po powrocie do Polski rozpoczął współpracę z dużą siecią hoteli "Zdrojowa Hotels” na stanowisku Executive Head Chef. Od roku pracuje na takim samym stanowisku w jednej z najbardziej rozpoznawalnych firm w branży gastronomiczno-rozywkowej Grupa Warszawa.

 

Kongres odbędzie się 12 października w Centrum MT Polska w Warszawie.

Podsumowanie

    Komentarze 3

    reklama

    Dla Ciebie

    5°C

    Pogoda

    Kontakt

    Radio