TERAZ4°C
JAKOŚĆ POWIETRZA Dobra
reklama

O kuchni i świętach z Magdą Gessler

A.Stańczyk
Aleksandra Stańczyk niedz., 11 grudnia 2011 16:50
Dziś w galerii Focus Mall spotkanie z wyjątkową osobą. Właścicielka kilku restauracji, dekoratorka wnętrz i gwiazda „Kuchennych rewolucji” przyjechała do naszego miasta, aby pokazać, jak udekorować świąteczny stół i urozmaicić wigilijną kolację. Nie zabrakło również zdjęć i rozmów z fanami.
Autor: fot. Jarek Mizera

- Dania, które proponuje dzisiaj mój kucharz są właśnie na święta: tatar z łososia, dorsz marnowany sokiem z lemonki, z kolendrą, świeżą cebulą i ostrą papryką chili – nietuczące i pyszne. Uważam, że tatar ze śledzia z piernikiem, z rodzynkami, miodem, śliwkami, imbirem, orzechami jest po prostu obłędny. To są właśnie te niekonwencjonalne dania. Co jeszcze? Pierogi z rybą, z jesiotrem są fantastyczne, do tego sos grzybowy – mówiła Magda Gessler.

 

A czego słynna restauratorka najbardziej w polskiej kuchni nie lubi? – Tego, że jej nie ma. Tego, że mamy jakieś takie przetworzone polskie dania poprzez myśli amerykańskie, które trafiają do Polski. Jesteśmy tak zapatrzeni w Stany Zjednoczone, że chęć zarobku, że ten fast food zabił kompletnie chęć poszukiwania prawdziwych produktów i prawdziwego jedzenia. Szybkość zabiła jakość – mówiła Magda Gessler.

 

Pełny wywiad z Magdą Gessler w czwartkowym (15 grudnia) wydaniu „Tygodnia Trybunalskiego” oraz w poniedziałkowym "Faktografie" na antenie Strefy FM

Podsumowanie

    Komentarze 52

    reklama

    Dla Ciebie

    4°C

    Pogoda

    Kontakt

    Radio