W inkubatorze mają się kształcić uczniowie z całego regionu, ale nie tylko. Z postępów w pracach cieszy się Piotr Wojtysiak, starosta powiatu piotrkowskiego.
Serce rośnie, jak widzę efekty pracy, jaka już do tej pory została wykonana przy naszym powiatowym Inkubatorze Przetwórstwa Owocowo-Warzywnego i Wyrobów Cukierniczych oraz Wypieków Pieczywa Ziemi Piotrkowskiej w Czarnocinie. Pomieszczenia już zostały wyremontowane, teraz jeszcze wyposażenie i pod koniec roku ruszamy. Dzięki infrastrukturze, jaka zostanie udostępniona dla uczniów naszych szkół powiatowych, mieszkańców, rolników i przedsiębiorców, będą powstawały tutaj przepyszne przetwory owocowo-warzywne, będzie wypiekany tradycyjny chleb i przeróżne słodkości. Jednym słowem będzie tradycyjnie, zdrowo i przepysznie, prosto z serca - napisał w swoich mediach społecznościowych.
Komentarze 9
04.08.2022 12:56
Oprócz haseł można napisać coś merytorycznie?
03.08.2022 12:18
A cukier, będzie dostępny??
Za ile?
03.08.2022 12:09
Przecież potrawą regionalną powiatu piotrkowskiego jest hamburger... Po co budować jakieś centrum, kiedy bułkę na hamburgera czy kebaba można kupić praktycznie w każdym sklepie?
03.08.2022 09:03
Strasznie skomplikowanie długa nazwa tego budynku (projektu) i trawka jakaś sztuczna, pewno z rolki. A nie ładniej by było z łąką kwietną, takie to sielskie i teraz modne. Na zdjęciu same chłopy, żadnej baby. A tyle się pisze o jakimś parytecie w życiu społecznym. No chyba że baby wypiekają w tym inkubatorze wyroby cukiernicze dla chłopów, to wtedy można przymknąć oko.
03.08.2022 08:34
Super, jeden hucznie otwarty inkubator miodu w Wolborzu, stoi pusty i zapomniany. Sprzęt niszczeje, no ekstra. Wszystko na pokaz.