TERAZ14°C
JAKOŚĆ POWIETRZA Bardzo dobra
reklama

Będzie tradycyjnie, zdrowo i przepysznie

Ł.Michalczyk
Łukasz Michalczyk śr., 3 sierpnia 2022 07:24
Inkubator Przetwórstwa Owocowo-Warzywnego i Wyrobów Cukierniczych oraz Wypieków Pieczywa Ziemi Piotrkowskiej w Czarnocinie coraz bliżej rozpoczęcia działalności. Wciąż trwają prace, związane z przystosowaniem obiektu do rozpoczęcia pracy. W ostatnich dniach to miejsce odwiedzili przedstawiciele starostwa powiatowego.

Wykryto bloker reklam!

Treść artykułu została zablokowana, ponieważ wykryliśmy, że używasz blokera reklam. Aby odblokować treść, proszę wyłączyć bloker reklam na tej stronie.

W inkubatorze mają się kształcić uczniowie z całego regionu, ale nie tylko. Z postępów w pracach cieszy się Piotr Wojtysiak, starosta powiatu piotrkowskiego.

Serce rośnie, jak widzę efekty pracy, jaka już do tej pory została wykonana przy naszym powiatowym Inkubatorze Przetwórstwa Owocowo-Warzywnego i Wyrobów Cukierniczych oraz Wypieków Pieczywa Ziemi Piotrkowskiej w Czarnocinie. Pomieszczenia już zostały wyremontowane, teraz jeszcze wyposażenie i pod koniec roku ruszamy. Dzięki infrastrukturze, jaka zostanie udostępniona dla uczniów naszych szkół powiatowych, mieszkańców, rolników i przedsiębiorców, będą powstawały tutaj przepyszne przetwory owocowo-warzywne, będzie wypiekany tradycyjny chleb i przeróżne słodkości. Jednym słowem będzie tradycyjnie, zdrowo i przepysznie, prosto z serca - napisał w swoich mediach społecznościowych.

reklama

Komentarze 9

~g15 (gość)

04.08.2022 12:56

Oprócz haseł można napisać coś merytorycznie?


~Turbo Satin (gość)

03.08.2022 12:18

A cukier, będzie dostępny??
Za ile?


~koło od roweru (gość)

03.08.2022 12:09

Przecież potrawą regionalną powiatu piotrkowskiego jest hamburger... Po co budować jakieś centrum, kiedy bułkę na hamburgera czy kebaba można kupić praktycznie w każdym sklepie?


~chłop malkontent (gość)

03.08.2022 09:03

Strasznie skomplikowanie długa nazwa tego budynku (projektu) i trawka jakaś sztuczna, pewno z rolki. A nie ładniej by było z łąką kwietną, takie to sielskie i teraz modne. Na zdjęciu same chłopy, żadnej baby. A tyle się pisze o jakimś parytecie w życiu społecznym. No chyba że baby wypiekają w tym inkubatorze wyroby cukiernicze dla chłopów, to wtedy można przymknąć oko.



~miodosytnik (gość)

03.08.2022 08:34

Super, jeden hucznie otwarty inkubator miodu w Wolborzu, stoi pusty i zapomniany. Sprzęt niszczeje, no ekstra. Wszystko na pokaz.


reklama

Dla Ciebie

14°C

Pogoda

Kontakt

Radio