Nowoczesny sprzęt dotarł do Inkubatora Przetwórstwa Lokalnego Miodów i Produktów Pszczelich Ziemi Piotrkowskiej w Wolborzu. Dzięki temu młodzi pszczelarze będą mogli się profesjonalnie przygotować do swojego przyszłego zawodu.
Treść artykułu została zablokowana, ponieważ wykryliśmy, że używasz blokera reklam. Aby odblokować treść, proszę wyłączyć bloker reklam na tej stronie.
Aktualnie trwa montaż nowego oprzyrządowania. Dzięki dostawie urządzeń, prace związane z powstaniem jednego z pierwszych tego typu miejsc w Polsce będą zbliżały się ku końcowi.
Inkubator Przetwórstwa Lokalnego Miodów i Produktów Pszczelich Ziemi Piotrkowskiej będzie służył pszczelarzom z całego regionu piotrkowskiego. Ponadto, będzie wykorzystywany do kształcenia w zawodzie technik pszczelarz oraz w zakresie kwalifikacyjnych kursów zawodowych dotyczących pszczelarstwa.
Komentarze 17