TERAZ12°C
JAKOŚĆ POWIETRZA Dobra
reklama

N

Kuchnie świata w Piotrkowie w tę sobotę w Karuzeli Smaków. Zarezerwuj miejsce już dziś!

śr., 23 stycznia 2019 09:16
Karuzela Smaków zaprasza na wyjątkowe comiesięczne spotkania w restauracji w Piotrkowie. Kolejne już w sobotę 26 stycznia.

Wykryto bloker reklam!

Treść artykułu została zablokowana, ponieważ wykryliśmy, że używasz blokera reklam. Aby odblokować treść, proszę wyłączyć bloker reklam na tej stronie.

Co to są kuchnie świata?!

  • to cykl spotkań, odbywających się każdego miesiąca w Karuzeli Smaków,
  • płacisz 60 zł. Jesz ile chcesz. Korzystasz z urozmaiconego i bogatego menu w formie bufetu,
  • wyjątkowe menu przygotowane jest przez dwóch szefów Kuchni: Karuzeli Smaków i Restauracji Miód i Wino z Sulejowa
  • specjalny wystrój restauracji i oprawa muzyczna,
  • karta dedykowanych napoi 

W pierwszym miesiącu 2019 roku odbędzie się  spotkanie poświęcone kuchni austriacko-niemieckiej. To już tę w sobotę, 26 stycznia w godzinach 19.00-22.00.


Zapewne większość z Was próbowała lub chociaż słyszała o potrawach tego regionu – Karuzela Smaków daje Wam możliwość skosztowania po raz pierwszy dań kuchni austriacko-niemieckiej, bądź przypomnienia sobie smaków z zachodu.


Wymagana wcześniejsza rezerwacja:
tel.  531 640 440
e-mail: restauracja@karuzelasmakow.pl

Dzieci do lat 4: bezpłatnie
Dzieci do lat 12: 40 zł

Menu kuchni austriacko–węgierskiej:


Zupy: 

Bayerische biersuppe- Bawarska zupa piwna

Suppe saftgulasch- wiedeńska zupa gulaszowa

 

Dania ciepłe:

Winner schnitzel- sznycel cielęcy z cytryną

Weißwurst- biała kiełbasa w sosie na bazie słodkiej musztardy

Spätzle und käse- makaron szpecle z serem alpejskim

Lamm in Rosmarin- jagnięcina w rozmarynie pieczona   

Kartoffelpuffer und Spiegelei- placki ziemniaczane z sadzonym jajkiem i okrasą

Semmelknödel – tyrolskie bułczane knedle

Kohl und Speck- kiszona kapusta duszona z szpekiem

 

Zimna płyta:

Precle Bawarskie

Sałatka ziemniaczana

Wybór austriackich i niemieckich serów

Zapiekane frankfurterki

Śledź remoulade

Peklowana golonka wieprzowa w galarecie

Plastry szynki Westwalskiej

Sałatka ze szparagów w sosie serowym

 

Desery: 

Strudle z śliwką i serem

Torcik Pischingera 

Tort Sachera

 

Reklama

Podsumowanie

    reklama
    reklama

    Dla Ciebie

    12°C

    Pogoda

    Kontakt

    Radio