Jak mówi Jakub Wolski, w ciągu 10 lat branża gastronomiczna bardzo się zmieniła, wiele restauracji upadło w czasie pandemii jednak dostawanie do rynku oraz zgrany zespół pomogły rozwijać się Soul Food Bistro.
Już od dziesięciu lat mamy przyjemność i zaszczyt karmić wszystkich piotrkowian, ale nie tylko, bo działamy na ternie całego kraju. Branża zmienia się cały czas, te dziesięć lat temu gotowaliśmy zupełnie inne rzeczy. Trendy w gastronomi bardzo szybko się rozwijają i zmieniają. Trzeba też pamiętać, że ostatnie trzy lata nie były takie łatwe dla branży gastronomicznej. Wydaje mi się, że nasz sukces to nasza ekipa, którą udało nam się przez te 10 lat zbudować. Mam cudownych ludzi, którzy uwielbiają karmić naszych cudownych gości. Przez te dziesięć lat mamy coraz więcej potraw wegetariańskich, ale też coraz popularniejsza robi się moja ukochana dziczyzna - mówił Jakub Wolski.
Podczas świętowania 10-lecia Jakub Wolski nie zapomniał o zrobieniu czegoś dla innych. Goście odwiedzający restauracje Soul Food Bistro mieli możliwość otrzymania drobnego upominku w zamian za wsparcie Patryka Wysmyka.