Artykuły do tagu: Gastro

Przystanek Kanapka i Przesiadkowo znikają z mapy Piotrkowa
Działający od blisko 5 lat znany punkt gastronomiczny - „Przystanek Kanapka” oraz, powstała już po ukończeniu budowy Powiatowego Centrum Przesiadkowego, w czerwcu tego roku restauracja „Przesiadkowo” z końcem października zostały zamknięte. Właściciel obu lokali nie zdradza co było powodem decyzji.
Dlaczego profesjonalne wyposażenie do gastronomii to podstawa?
Intrygujące menu, świeże produkty spożywcze, sprawdzona kadra i estetyczny lokal to przepis na sukces. Otwierając restaurację czy inny lokal gastronomiczny nie można jednak zapomnieć o kwestiach technicznych. Jaki sprzęt powinien znaleźć się w kuchni i na zapleczu?

Nawet najzdolniejsi pracownicy, korzystający z wspaniałych produktów, mogą mieć kłopot podczas gotowania na nieodpowiednio dobranych urządzeniach AGD. Zależy Ci na tym, by w Twoim lokalu serwowane były pyszne, estetyczne dania? Wyjaśniamy, dlaczego profesjonalne wyposażenie do gastronomii to podstawa!
Profesjonalne garnki gastronomiczne - jak wybrać?
Profesjonalne gotowanie wymaga odpowiedniego wyposażenia. Nie sposób sobie wyobrazić pracy szefów kuchni bez wyposażenia w odpowiednie naczynia kuchenne. A wśród nich absolutną podstawą są garnki. Od ich jakości zależy końcowy efekt przygotowywanych potraw.
Wyposażenie restauracji – co jest niezbędne?
By otworzyć własną restaurację, trzeba najpierw zainwestować w dobrej jakości sprzęt – m.in. piec, automatyczny ekspres do kawy, meble czy urządzenia do mrożenia produktów spożywczych. Własny lokal wymaga sporych nakładów. Podpowiadamy, co jest niezbędne – skorzystaj z naszych praktycznych wskazówek.
07.11.2022 10:51
Kolonoskopia Poznań
Kolonoskopia jest ważnym profilaktycznym badaniem. Przeprowadzanie go zalecane jest przy podejrzeniu raka jelita grubego lub występowaniu niepokojących objawów.
Restauracje Focus Mall ponownie otwarte!
Od piątku, 28 maja, restauracje i cukiernie Focus Mall mogą znowu obsługiwać klientów na miejscu, w przestrzeni galerii. Stoliki w lokalach i w strefie foodcourt doczekały się już pierwszych gości – klienci stęsknili się za jedzeniem poza domem!
Semeniuk o odmrażaniu gospodarki: rozmawiamy m.in. z gastronomią o ogródkach
Chcielibyśmy przygotować rozwiązania dla branży eventowej, które pozwolą przenieść część przedsięwzięć na otwartą przestrzeń - mówiła w czwartek wiceminister rozwoju, pracy i technologii Olga Semeniuk. Zaznaczyła, że trwają też rozmowy z gastronomią o ogródkach.
Czy w parku Poniatowskiego powstanie kawiarnia?
Urząd Miasta rozstrzygnął przetarg na wydzierżawienie części parku ks. Józefa Poniatowskiego. Zgodnie z jego warunkami u zbiegu ulic Żeromskiego i Parkowej ma powstać lokal gastronomiczny.
Prezydent proponuje zwolnienie restauratorów z opłaty koncesyjnej
Lokale gastronomiczne w Piotrkowie będą zwolnione z jednej raty opłaty koncesyjnej za sprzedaż alkoholu. Taki projekt uchwały przygotował prezydent Krzysztof Chojniak, o czym poinformował na piątkowej konferencji prasowej w Rynku Trybunalskim. Teraz nad dokumentem pochylą się miejscy radni.
KRD: o jedną trzecią wzrosło zadłużenie hoteli, restauracji i firm cateringowych w 2020 r.
Zadłużenie hoteli, restauracji i firm cateringowych wzrosło w 2020 r. o jedną trzecią wobec poprzedniego roku i wyniosło ok. 280 mln zł - wynika z danych Krajowego Rejestru Długów Biura Informacji Gospodarczej. Tylko w czasie pandemii wartość zobowiązań zwiększyła się o ponad 58,4 mln zł.
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat