Nie wiadomo, kiedy rozpocznie się w Tomaszowie budowa trybun na miejskim stadionie.
OSiR rezygnuje z montowania w tym sezonie zjeżdżalni na kąpielisku Słoneczko.
Remont ulicy Słowackiego, nowa fontanna, miliony złotych zainwestowane w wygląd centrum miasta. Widok psuje jednak odrapany budynek dawnego kina Hawana.
Rozjeżdżone drogi w Sulejowie. Duży ruch samochodów niszczy nieutwardzone podłoże bocznych dróg.
Ulica Roosevelta - od Wroniej do Granicznej - zostanie wreszcie skanalizowana. Piotrkowski magistrat ogłosił przetarg na budowę kanalizacji sanitarnej.
Od Krakowskiego Przedmieścia do ulicy Długiej w Piotrkowie wije się asfaltowy, nieszeroki szlak. I nikt nie wie, co to za szlak - zwłaszcza, że w pewnym momencie nagle się kończy. Urząd Miasta uspokaja, że ścieżka to nie żadna inwestycja, a “pomocna dłoń” dla okolicznych mieszkańców. Co powstanie na terenach po byłej kolejce wąskotorowej? Nad tym magistrat się zastanawia.
Złodzieje coraz bardziej pomysłowi, tym razem do kradzieży wykorzystali lep na szczury. Dyżurny jednostki policji w Radomsku otrzymał informację, że ktoś próbuje ukraść pieniądze z bankomatów znajdujących się w centrum miasta.
Ponad 185 tysięcy złotych przyznał Wojewódzki Fundusz Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej w Łodzi na budowę kanalizacji deszczowej w powstającym III odcinku obwodnicy N-S.
To największa inwestycja w historii samorządu sulejowskiego, tak jak w Piotrkowie. Gigantyczne pieniądze, spora dotacja unijna, tak jak w Piotrkowie. Z tą różnicą, że po zakończeniu modernizacji oczyszczalni ścieków w Sulejowie mieszkańcy zapłacą mniej za odbiór ścieków, tymczasem piotrkowian już od dawna straszy się cenami za wodę i ścieki, które przyjdzie nam płacić po zakończeniu inwestycji. - Po to modernizujemy, żeby było bardziej ekologicznie i... taniej - mówią władze Sulejowa.
Z kopru naciowego potrafi zrobić puree, z jego esencji tworzy bazę do przystawek, piecze genialne torty bezowe, a z owoców morza potrafi wyczarować cuda. Sztuki kulinarnej uczył się u Serana Petersona, dlatego fruwające patelnie i smażone ryby lądujące na jego głowie to norma. Marcin Kuśmierski, piotrkowianin, szef kuchni, który miał zostać pianistą, opowiada o precyzji, pasji, dynamice i kreatywności w sztuce kulinarnej.