Finał konkursu odbędzie się w Hotelu Magellan w Bronisławowie. Każdy zaprezentowany produkt znajdzie się w publikacji pokonkursowej zatytułowanej „Produkty lokalne Ziemi Piotrkowskiej”. Trzech laureatów wyłonionych przez komisję konkursową otrzyma dodatkowo nagrody.
- O specyfice ziemi piotrkowskiej świadczy nie tylko centralne położenie, w sercu Polski, ale przede wszystkim serdeczność, uprzejmość i gościnność mieszkańców powiatu piotrkowskiego. Cechy te budują wyjątkowość i indywidualny charakter wytwarzanych produktów w oparciu o pracowitość, uczciwość, pasję i tradycję przekazywaną z pokolenia na pokolenie, które są tak pożądane w epoce różnorodności. Naturalne miody, zdrowe i pyszne potrawy kulinarne czy tradycyjne rękodzieła oraz usługi turystyczne posiadają walor kulturowy, podkreślają miejscowy charakter i specyfikę naszej ziemi - podkreślają organizatorzy konkursu.
Informacji o konkursie udziela Wydział Rozwoju, Projektów i Funduszy Zewnętrznych, pod numerem telefonu: (44) 732 88 49, a regulamin konkursu oraz formularz zgłoszeniowy znajdziecie na stronie powiatu piotrkowskiego.