100 kg mięsa z jelenia, dzika, sarny i wieprzowina, 200 kg warzyw, 100 kg ziemniaków, 50 kg grzybów – tyle produktów trzeba było użyć, aby ugotować rekordową zupę gulaszową z dziczyzny. Rekord został pobity podczas sulejowskiej Biesiady Rodzinnej.
Wtorkowa Biesiada Rodzinna to ostatni akcent II Wakacyjnego Maratonu Imprez odbywającego się od soboty na sulejowskim Podklasztorzu. Przez te kilka dni każdy mógł znaleźć coś dla siebie.
Koncert znanej rockowej grupy IRA przyciągnął do Sulejowa prawdziwe tłumy. Był to kulminacyjny moment II Wakacyjnego Maratonu Imprez zorganizowanego w dniach 12-15 sierpnia na Podklasztorzu.
W związku z kolejnym etapem przebudowy Cmentarnej w Piotrkowie ulica ta została zamknięta dla ruchu na odcinku od mostu do Partyzantów. Samochody pojadą Cmentarną dopiero 27 października.
14 uczestników wzięło udział w Sulejowie w turnieju DJ-ów Protector DJ-s Cup 2017. To część bogatego programu II Wakacyjnego Maratonu Imprezowego.
Sobotni wieczór upłynął w Piotrkowie w rytm muzyki, tańca i pieśni romskich. A wszystko za sprawą koncertu zespołu „Perła i Bracia”, zorganizowanego w amfiteatrze miejskim przez Miejski Ośrodek Kultury w ramach cyklu imprez „Koncerty na Trakcie”. Dodatkową atrakcją wieczoru był pokaz mody romskiej.
Każdy znajdzie coś dla siebie. Koncerty, dyskoteka, biesiada, turniej DJ-ów, piknik motoryzacyjny, bicie rekordu w gotowaniu gulaszu – tak wiele atrakcji przygotowali organizatorzy II Wakacyjnego Maratonu Imprez w Sulejowie.
Już we wtorek 15 sierpnia Hotel Podklasztorze pobija rekord Polski w gotowaniu gulaszu z darów lasu. W wydarzeniu uczestniczy profesjonalny sędzia, który wpisuje wyniki do księgi rekordów.
Każdy, kto choć trochę dłubie przy swoim samochodzie na pewno zna internetowy kanał „Miłośnicy 4 kółek – zrób to sam", który prowadzony jest przez Micha, czyli Michała Jesionowskiego.
Urząd Marszałkowski zaprasza do wzięcia udziału w konsultacjach projektu uchwały antysmogowej, jaki przyjął Zarząd Województwa Łódzkiego.