Nie obyło się też bez pokazu „ekologicznych fryzur" i pokazów fitness. Uczniowie mogli skorzystać z lekcji otwartych i wykładów o zdrowym żywieniu. Sporo emocji wzbudził też konkurs kulinarny, w którym zmierzyli się uczniowie, nauczyciele i reprezentacja Starostwa. Wykorzystanie arkuszy kalkulacyjnych w dietetyce, wartości odżywcze produktów czy ekonomika zdrowego żywienia, to niektóre tematy lekcji otwartych, które odbyły się podczas Festiwalu Smaków.
"Ekonomika zdrowego żywienia", "Marketing i reklama przedsiębiorstwa gastronomicznego", "Kuchnia szlachecka XVI – XVII wieku", "Ciało w kulturze" - to tylko niektóre tematy, które poruszyli pedagodzy oraz zaproszeni specjaliści podczas otwartych zajęć. Udowodnili i uświadomili, że gastronomia skupia w sobie wiele innych, pozornie nie łączących się dziedzin, zaczynając od ekonomii, a kończąc na biologii i chemii. Myślą przewodnią spotkania była edukacja młodzieży w zakresie propagowania zdrowego stylu życia poprzez zdrowe odżywianie się oraz rekreacyjne uprawianie sportu.
- Przedszkole Stowarzyszenia Przyjaciół Szkół Katolickich – tutaj każde dziecko jest wyjątkowe
- Pokaż swoją kreatywność i wygraj indeks na studia
- Świętuj z Technikum Teb Edukacja w Piotrkowie Trybunalskim
- Śmiertelny wypadek na DK nr 91
- UOKIK radzi, jak wybrać tornister dla ucznia
- Wyniki matur w Piotrkowie. "Chrobry" znów najlepszy!
- Ponad 60% maturzystów ze szkół powiatowych nie zdało matury. Wicestarosta komentuje
- Szef MEN: Planujemy, że 1 września rok szkolny rozpocznie się w szkołach
- Egzamin ósmoklasisty. SP 12 najlepsza w Piotrkowie!