TERAZ0°C
JAKOŚĆ POWIETRZA Dobra
reklama

Będzie tradycyjnie, zdrowo i przepysznie

Ł.Michalczyk
Łukasz Michalczyk śr., 3 sierpnia 2022 07:24
Inkubator Przetwórstwa Owocowo-Warzywnego i Wyrobów Cukierniczych oraz Wypieków Pieczywa Ziemi Piotrkowskiej w Czarnocinie coraz bliżej rozpoczęcia działalności. Wciąż trwają prace, związane z przystosowaniem obiektu do rozpoczęcia pracy. W ostatnich dniach to miejsce odwiedzili przedstawiciele starostwa powiatowego.

W inkubatorze mają się kształcić uczniowie z całego regionu, ale nie tylko. Z postępów w pracach cieszy się Piotr Wojtysiak, starosta powiatu piotrkowskiego.

Serce rośnie, jak widzę efekty pracy, jaka już do tej pory została wykonana przy naszym powiatowym Inkubatorze Przetwórstwa Owocowo-Warzywnego i Wyrobów Cukierniczych oraz Wypieków Pieczywa Ziemi Piotrkowskiej w Czarnocinie. Pomieszczenia już zostały wyremontowane, teraz jeszcze wyposażenie i pod koniec roku ruszamy. Dzięki infrastrukturze, jaka zostanie udostępniona dla uczniów naszych szkół powiatowych, mieszkańców, rolników i przedsiębiorców, będą powstawały tutaj przepyszne przetwory owocowo-warzywne, będzie wypiekany tradycyjny chleb i przeróżne słodkości. Jednym słowem będzie tradycyjnie, zdrowo i przepysznie, prosto z serca - napisał w swoich mediach społecznościowych.

Podsumowanie

    Komentarze 9

    reklama

    Dla Ciebie

    0°C

    Pogoda

    Kontakt

    Radio