Nielegalna wytwórnia wędlin

Strefa FM Piątek, 04 października 201338
W powiecie tomaszowskim 34-letni mężczyzna od pół roku wprowadzał na rynek mięso bez specjalistycznych badań.
fot. archiwum ePiotrkow.plfot. archiwum ePiotrkow.pl

- Policjanci udali się na teren jednej z posesji w powiecie tomaszowskim, celem sprawdzenia posiadanej informacji o nielegalnej wytwórni wyrobów pochodzenia zwierzęcego. Na miejscu policjanci zastali 34-letniego mężczyznę, w trakcie wyrobu wędlin. Jak wynika ze wstępnych ustaleń podejrzewany od około pół roku wprowadzał na rynek wędliny bez wymaganego zezwolenia. Mężczyzna miał przygotowanych 234 kg wędlin różnego rodzaju - mówi kom. Katarzyna Dutkiewicz-Pawlikowska, rzecznik tomaszowskiej komendy.
Wędliny zostały zabezpieczone do przeprowadzenia specjalistycznych badań.

(Strefa FM)


Zainteresował temat?

3

2


Zobacz również

reklama

Komentarze (38)

Zaloguj się: FacebookGoogleKonto ePiotrkow.pl
loading
Portal epiotrkow.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników. Osoby komentujące czynią to na swoją odpowiedzialność karną lub cywilną.

broda ~broda (Gość)04.10.2013 14:34

I właśnie o te "E" chodzi, o których antyluca nie wie, że istnieją.

00


Isiaczek Isiaczekranga04.10.2013 14:30

Są plusy i minusy takich wędlin, bo faktycznie kiełbasy i inne podroby mogły być robione z czego popadnie, albo z tego co padnie ;) ale osobiście jeśli bym wiedziała kto i jak produkuje te wędliny, to sama bym je kupowała, są dużo smaczniejsze niż sklepowe i oczywiście zdrowsze, ponieważ nie zawierają żadnych "E".

00


janusz ~janusz (Gość)04.10.2013 14:27

zgadzasie w sklepie sa rozne ulepszczacze typu E ale jednak wiem ze mieso jest przebadane (a na pewno takie sa pozory i kazdy zaklada ze jest zdrowe ) natomiast nie mam zadnej pewnosci ze mieso w tej wytworni mimo ze nia ma zadnych E jest pozatym zdrowe

00


broda ~broda (Gość)04.10.2013 14:21

"antyluca" napisał(a):
Takie pasożyty moga zagnieździć się no w mózgu.


Boję się że w twoim mózgu już są. Poczytaj czym raczą nas producenci, na pewno zmienisz zdanie na ten temat.

00


jupikaej jupikaejranga04.10.2013 13:01

po co rozdmuchujecie takie bzdury..."broda" zgadzam się w stu procentach...

00


antyluca ~antyluca (Gość)04.10.2013 12:57

broda... ręce opadają na Twoje bzdury. W niebadanym mięsie mogą byc bardzo niebezpieczne bakterie i pasozyty. Takie pasożyty moga zagnieździć się no w mózgu. I sprawić mnóstwo bólu i problemów. A ty tu chrzanisz jak potłuczony.

00


luka79 ~luka79 (Gość)04.10.2013 12:56

wolę takie nie przebadane jeść niż te "zbadane" ze sklepu

00


broda ~broda (Gość)04.10.2013 12:15

Jeżeli jego wędliny nie zawierały E260, E250, E221, E555, E123, E211, E320, E621 to znaczy były zdrowsze niż w sklepie, należy odstąpić od jego ukarania. Brawo dla zdrowej polskiej wędliny.

00


reklama
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat