Nie nazekać tylko wymówić posłuszeństwo durnej władzy w Polsce jak i uni europejskiej i każdego szkodnika kontrolującego pogonic cepami.Jedną osobe zamkną moze i 100 ale jak pujdzie miliony to władza sie rozleci albo wyginie. Doś dyktatury uninej i durniów którzy nami rządzą
Będziemy oddychać pięknym powietrzem, płuca nam wybieli,
Aż przyjdzie okres wypalania śmieci ze składowisk i wszystko się zesmoli.....
Czasy iluzji...
Niemcy od nas biorą energię. A my mamy płacić jak za zboże. Z czego jak moja pensja marna
Tu nie o kocioł czy piec chodzi lecz materiał, którym się pali. Nie wspomnę jednak nawet o idiotycznej polityce unijnej, która wkrótce raczyć będzie decydować czy w niedzielę mam jeść rosół czy pomidorową. Wara od mojego domu i ziemi.
Dawniej było więcej domost z kopciuchami a nie było takiego smogu, teraz nowsze kotły a większy smog, na logikę to nie kotły trują tylko auta nie wprowadza wymianę aut starszych niż od 2018 to i jakosc powietrza się poprawi.
Od 1 stycznia 2025 r. nie będzie można używać kotłów na potrzeby centralnego ogrzewania i podgrzewania wody, jeśli uruchomiono je przed 1 maja 2018 r. i nie spełniają wymagań 3, 4 lub 5 klasy; od 1 stycznia 2026 r. należy wymienić piece i kominki wydzielające ciepło, których eksploatację rozpoczęto przed 1 maja 2018 r. i nie spełniają wymagań 3, 4 lub 5 klasy;
Ktoś coś rozumie z tego??? Od stycznia mogę mieć, ale grzać nie mogę, a w przyszłym roku mam wymienić? Ktoś z polskiego na nasze przetłumaczy?
Gdzie można zgłaszać nieprawidłowości w eksploatowaniu zabronionych kotłów w gminie Moszczenica? Smog jaki unosi się nad tzw. placami jest nie do opisania.. na tym osiedlu to mało kto wystawia segregowane plastiki przed posesję podczas zbioru odpadów.. obligatoryjnie trzeba zgłosić całe osiedle.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!