metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Wronaaaa35 ~Wronaaaa35 (Gość)31.12.2024 09:00

A kto konkretnie będzie to kontrolował i czy sama tabliczka znamionowa wystarczy czy to będą specjaliści którzy będą w stanie rozpoznać po budowie pieca z jakim mają doczynienia ?

50

jak ~jak (Gość)30.12.2024 15:07

i fajnie ,czyli ktoś ma sprawny piec i ma go wymienić na własny koszt na /wynalazek/ który w utrzymaniu będzie 10 krotnie droższy ? czy w momencie montażu starego kotła był on właściwy wg tamtych przepisów ? jeżeli tak ,to dlaczego prawo działa wstecz ? nowe budynki ,nowe warunki ,nowe piece ,,,,,,,,,,,,,

274

piotrT ~piotrT (Gość)31.12.2024 11:35

Mam sąsiada co pali śmieci(nawet latem) i nie sadzę by ten nowy nakaz cokolwiek zmienił. Po prostu będzie kolejny martwy przepis. Nie zmieni tego żadna dyrektywa, tutaj nawet w większości przypadków nie chodzi o pieniądze, musi się zmienić mentalność i przeminąć pokolenia.

83

zagwózdka ~zagwózdka (Gość)31.12.2024 11:45

Po przeczytaniu tego artykułu nie kumam, czy nie będzie można używać kotłów centralnego ogrzewania od 1.01 2025r. zainstalowanych przed 1.05.2018r.,które nie spełniają wymagań 3,4 i 5 klasy, czy dopiero od 1 01.2026. Raz czytam to pierwsze napisane tłustym drukiem, a pod spodem czytam co innego.

60

Obywarel ~Obywarel (Gość)31.12.2024 13:14

Uśmiechać się szeroko szczerze:-) w trosce o rządzących żeby mieli co zabrać:-)

61

Urzędas ~Urzędas (Gość)30.12.2024 21:52

I tak będę polył oponami, no bo jakie mam inne wyjście skoro nie mam ba wyngiel?

115

pies pogrzebany ~pies pogrzebany (Gość)31.12.2024 14:09

Bez zmiany mentalności dużej części polskiego społeczeństwa wszystkie nowe przepisy dotyczące ochrony środowiska są martwe. Już od małego rodzice powinni uczyć dzieci tego, że lasy, parki, parkingi, przydrożne rowy i inne miejsca rekreacji nie są miejscami do wyrzucania śmieci, a palenie ich, zamiast wyrzucanie do koszy czy pojemników, jest nie tylko przestępstwem, ale świadczy o braku kultury i świadomości tego, czym to grozi nam wszystkim i naszym dzieciom za kilkanaście lat.

67

Jędrzej ~Jędrzej (Gość)31.12.2024 15:33

śmieciami nie palę, palę węglem legalnie kupionym, nie stać mnie na wymianę ogrzewania, to co ? mam zimą zamarznąć, oto unii i zwolennikom czystego powietrza chodzi ?

140

rm ~rm (Gość)31.12.2024 13:36

Jet temat, sylwestrowi pisarze do klawiatur. Żwirko-trumpy i inne donaldy , znawcy tematyki jedziemy. Tylko bez nudnych powtórek proszę. Jutro może przeczytam coś zabawnego jeśli tutaj zbłądzę.

17

Mietek Kopeć ~Mietek Kopeć (Gość)30.12.2024 19:51

Powiem tak, eurokołchoz dba o to by wykończyć zwykłych ludzi, ja mam te zakazy w poważaniu. Sprawi to tylko, że sądy zostaną zapchane sprzeciwami i nic to nie zmieni. Debilne pomysły stają się prawem.

305

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat