Od 1 stycznia 2025 r. nie będzie można używać kotłów na potrzeby centralnego ogrzewania i podgrzewania wody, jeśli uruchomiono je przed 1 maja 2018 r. i nie spełniają wymagań 3, 4 lub 5 klasy; od 1 stycznia 2026 r. należy wymienić piece i kominki wydzielające ciepło, których eksploatację rozpoczęto przed 1 maja 2018 r. i nie spełniają wymagań 3, 4 lub 5 klasy;
Ktoś coś rozumie z tego??? Od stycznia mogę mieć, ale grzać nie mogę, a w przyszłym roku mam wymienić? Ktoś z polskiego na nasze przetłumaczy?
Dawniej było więcej domost z kopciuchami a nie było takiego smogu, teraz nowsze kotły a większy smog, na logikę to nie kotły trują tylko auta nie wprowadza wymianę aut starszych niż od 2018 to i jakosc powietrza się poprawi.
Tu nie o kocioł czy piec chodzi lecz materiał, którym się pali. Nie wspomnę jednak nawet o idiotycznej polityce unijnej, która wkrótce raczyć będzie decydować czy w niedzielę mam jeść rosół czy pomidorową. Wara od mojego domu i ziemi.
Niemcy od nas biorą energię. A my mamy płacić jak za zboże. Z czego jak moja pensja marna
Będziemy oddychać pięknym powietrzem, płuca nam wybieli,
Aż przyjdzie okres wypalania śmieci ze składowisk i wszystko się zesmoli.....
Czasy iluzji...
Nie nazekać tylko wymówić posłuszeństwo durnej władzy w Polsce jak i uni europejskiej i każdego szkodnika kontrolującego pogonic cepami.Jedną osobe zamkną moze i 100 ale jak pujdzie miliony to władza sie rozleci albo wyginie. Doś dyktatury uninej i durniów którzy nami rządzą
Wystarczyło by żeby ludzie nie palili śmieciami , bo i tak nie widziałem artykułu o tym żeby kogoś ukarano za palenie śmieciami !
Te przepisy to fikcja, tak jak większość przepisów z tego zakresu. W większości nieruchomości szamba są nieszczelne i opróżniane na własną rękę - proszę podać dane z kontroli w gminie Sulejów ile nieszczelnych szamb ujawniono i ile osób ukarano za opróżnianie na własną rękę ?? Przecież to są jaja, że każdy wie co się dzieje, ale nikt nie odważy się o tym głośno mówić ! Stoimy na granicy katastrefy ekologicznej , a opowiada nam się bzdury o globalnym ociepleniu klimatu podczas gdy niszczymy środowisko lokalnie !
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!