Ulica Mieszka I sklep spożywczy truje całe osiedle spalinami z kopciucha. Bloki są podłączone do sieci ciepłowniczej, pod sklep poprowadzono ciepłociąg jakieś trzydzieści lat temu. Niestety jest to nie wykorzystane, sklep w dalszym ciągu kopci, truje całą okolice.
super pomysł karać za stary piec. Przecież nikt kogo stać na nowy piec nie pali sobie dla frajdy w starym kopciuchu. Jeśli ktoś taki piec jeszcze ma to dlatego, że właśnie nie stać go na wymianę, a mądrzy ludzie będą nakładać jeszcze kary za to że kogoś nie stać. Pomysł pierwsza klasa ;)
Jeszcze chwila i potulni Polacy będą siedzieć w zimnych i ciemnych domach dla tzw dobra klimatu...
Kopciuch, a nie przekracza norm, to dlaczego mam go wymienić!? Kupuję piec CO, z wymaganymi klasami, na ekopaliwo, a palę w nim tym samym węglem co paliłem w kopciuchu!? No bo Polak potrafi!? To po kiego mam kopciucha wymieniać!? Aha by ktoś jeździł wypasioną furą, i mieszkał w willi!?
Nareszcie. Mój sąsiad pali codziennie w piecu i mam nadzieję że odpowiednie służby dowiedzą się o tym przypadkowo
Pęknę że śmiechu, kto to skontroluje? Cała Stara Łódzka,Żabia,Hutnicza,Północna,Szeroka Wojska Polskiego szczególnie ryneczek, plac Litewski, Starowarszawska,całe stare miasto, Roosevelta, okolice parku,Wierzeje,os,Sadowa,Źródlana i okolice , wszędzie czuć swąd węgla i śmieci ale najlepszy "ekolog" jest na Krakowskim Przedmieściu ten pali folią plastikową .
Wymiana kluski i dorożały w min klimatu. To są politolodzy, czyli znają się na wszystkim i na niczym. Wymyślili sobie hasła medialne, te które biorą czytelnię, widownię np. ponadstuletnie drzewa, kopciuchy, pompy ciepła, kominki. Stary piec węglowy jest spoko przy rozpalaniu drewnem "od góry". Szamaństwo
Gdzie można zgłaszać nieprawidłowości w eksploatowaniu zabronionych kotłów w gminie Moszczenica? Smog jaki unosi się nad tzw. placami jest nie do opisania.. na tym osiedlu to mało kto wystawia segregowane plastiki przed posesję podczas zbioru odpadów.. obligatoryjnie trzeba zgłosić całe osiedle.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!