W województwie łódzkim jest 35 kolejnych zakażeń koronawirusem potwierdzonych pozytywnymi wynikami testów laboratoryjnych. Biuro prasowe wojewody łódzkiego informuje także o śmierci dwóch pacjentów hospitalizowanych w szpitalu w Zgierzu: 90-letniej mieszkanki powiatu zgierskiego oraz 92-letniej mieszkanki Łodzi.
Badania potwierdziły zakażenie koronawirusem u pracownika Samodzielnego Szpitala Wojewódzkiego im. Mikołaja Kopernika w Piotrkowie. To osoba, która pracowała na oddziale wewnętrznym. Przebadano także pozostały personel i pacjentów, ich wyniki były ujemne.
W województwie łódzkim jest 37 kolejnych zakażeń koronawirusem potwierdzonych pozytywnymi wynikami testów laboratoryjnych. W statystykach nie uwzględniono jednego przypadku z powiatu piotrkowskiego, o którym poinformował dzisiaj sanepid.
6 nowych zakażeń i 10 kolejnych osób zdrowych - tak prezentują się najnowsze dane dotyczące koronawirusa w województwie łódzkim.
W województwie łódzkim jest 11 kolejnych zakażeń koronawirusem potwierdzonych pozytywnymi wynikami testów laboratoryjnych. Z kolei 63 osoby wyzdrowiały.
W województwie łódzkim jest 11 kolejnych zakażeń koronawirusem potwierdzonych pozytywnymi wynikami testów laboratoryjnych - podaje biuro prasowe wojewody, z czego 3 przypadki dotyczą mieszkańców powiatu opoczyńskiego.
O pięciu nowych przypadkach koronawirusa w Piotrkowie poinformowało wczoraj biuro prasowe wojewody łódzkiego. Pozytywne wyniki badań dotyczą m.in. dwóch pracowników Domu Pomocy Społecznej przy ul. Żwirki.
O 17 nowych przypadkach zakażenia koronawirusem w naszym województwie informuje biuro prasowe wojewody łódzkiego. Pozytywne wyniki badań nie dotyczą osób z Piotrkowa i powiatu. Łączna liczba zakażeń w Łódzkiem to 1166.
Zakażenie potwierdzono u jednej z pracownic podczas profilaktycznych badań, którym poddawano cały personel Domu Pomocy Społecznej przy ul. Żwirki. Zakażona jest mieszkanką gminy Łęki Szlacheckie i nie miała żadnych objawów choroby.
Główny Inspektor Sanitarny zamieścił we wtorek na swojej stronie zaktualizowane pytania i odpowiedzi dotyczące żywności i koronawirusa. Wynika z nich m.in., że jest mało prawdopodobne, by przenosił się on przez żywność.