O kuchni i świętach z Magdą Gessler

Niedziela, 11 grudnia 201152
Dziś w galerii Focus Mall spotkanie z wyjątkową osobą. Właścicielka kilku restauracji, dekoratorka wnętrz i gwiazda „Kuchennych rewolucji” przyjechała do naszego miasta, aby pokazać, jak udekorować świąteczny stół i urozmaicić wigilijną kolację. Nie zabrakło również zdjęć i rozmów z fanami.
fot. Jarek Mizerafot. Jarek Mizera
fot. Jarek Mizera
fot. Jarek Mizera

- Dania, które proponuje dzisiaj mój kucharz są właśnie na święta: tatar z łososia, dorsz marnowany sokiem z lemonki, z kolendrą, świeżą cebulą i ostrą papryką chili – nietuczące i pyszne. Uważam, że tatar ze śledzia z piernikiem, z rodzynkami, miodem, śliwkami, imbirem, orzechami jest po prostu obłędny. To są właśnie te niekonwencjonalne dania. Co jeszcze? Pierogi z rybą, z jesiotrem są fantastyczne, do tego sos grzybowy – mówiła Magda Gessler.

 

A czego słynna restauratorka najbardziej w polskiej kuchni nie lubi? – Tego, że jej nie ma. Tego, że mamy jakieś takie przetworzone polskie dania poprzez myśli amerykańskie, które trafiają do Polski. Jesteśmy tak zapatrzeni w Stany Zjednoczone, że chęć zarobku, że ten fast food zabił kompletnie chęć poszukiwania prawdziwych produktów i prawdziwego jedzenia. Szybkość zabiła jakość – mówiła Magda Gessler.

 

Pełny wywiad z Magdą Gessler w czwartkowym (15 grudnia) wydaniu „Tygodnia Trybunalskiego” oraz w poniedziałkowym "Faktografie" na antenie Strefy FM


Zainteresował temat?

0

0


Zobacz również

Komentarze (52)

Zaloguj się: FacebookGoogleKonto ePiotrkow.pl
loading
Portal epiotrkow.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników. Osoby komentujące czynią to na swoją odpowiedzialność karną lub cywilną.

LouisN ~LouisN (Gość)12.12.2011 12:43

"nasza" napisał(a):

I podstawowe pytanie czy w Piotrkowie stac ludzi na np.cotygodniową wizyte w lokalu gastronomicznym gdzie za obiad trzeba zapłacic 100 i wiecej zł ????

00


LouisN ~LouisN (Gość)12.12.2011 12:36

"nasza" napisał(a):

Na pewno jest w Piotrkowie wiecej kucharzy z tzw.prawdziwego zdarzenia (nie tylko ten rodzynek z A.) ale gdzie oni mogą pokazac swoje prawdziwe JA ????w budce z hot-dogami ,w okienku z frytkami lub barze kebab gdzie mieso już gotowe przywozone(przyprawione i wystarczy nadziac na patyk) jest od hurtowego producenta............

00


P51 ~P51 (Gość)12.12.2011 11:13

"nasza" napisał(a):
przepraszam a co my takiego mamy w piotrkowie,jeżeli ktos zachwyca sie piotrkowskimi restauracjami ,nie chodzi mi o wystrój ale dania,praca kucharzy i kelnerów to jest bardzo ubogi kulinarnie,z tego co wiem to jedyny kucharz z przadziwego zdarzenia jest W ALTAMIRZE, ALTAMIRA BRAWO


Dobrze,że chociaż Altamira ci sie podoba w całym mieście.
A nasze restauracje i jedzenie w nich serwowane to czysta kwestia gustu.A z gustami sie nie dyskutuje...
Acha! Jadłem kilka razy jedzenie z Altamiry - szału nie ma...

00


nasza ~nasza (Gość)12.12.2011 09:29

przepraszam a co my takiego mamy w piotrkowie,jeżeli ktos zachwyca sie piotrkowskimi restauracjami ,nie chodzi mi o wystrój ale dania,praca kucharzy i kelnerów to jest bardzo ubogi kulinarnie,z tego co wiem to jedyny kucharz z przadziwego zdarzenia jest W ALTAMIRZE, ALTAMIRA BRAWO

00


TropTV ~TropTV (Gość)12.12.2011 08:47

CO do Pani Kucharki po prostu dobry biznesmen . Nie można też powiedzieć że się nie zna na kuchni bo rzadko można ją zagiąć. Co do programu lubię oglądać mam teraz świadomość jaki syf jest na kuchniach i co podają spelunki. Program trochę wyidealizowany i perfidna reklama produktów a najlepsze to jak gumy rozdaje błe. Co do Naszego Fokusa i epiotrków . Nie satysfakcjonuje mnie wyjaśnienie że tam się coś dzieje to opisują prubujecie ze sklepu zrobić centrum kultury. To jest prywatna firma ma pieniądze ma swoją Panią od Piaru. Widać jak fokus potrafi skutecznie omotać lokalne medium. Dziwię się tylko że media godzą się na takie praktyki. Takie artykuły powinny być podpisane że jest to lokowanie produktu lub usługodawcy.

00


Imię Imięranga12.12.2011 08:36

Jeśli tak bardzo interesują Ciebie moje upodobania telewizyjne to się mylisz. Nie jestem zwolennikiem ŻADNEJ ze stacji telewizyjne, mało tego, telewizji wcale nie oglądam.

"Doker" napisał(a):
Dokerranga
7 godzin temu, 01:05
"mol" napisał(a):
TVN = plastikowa, kolorowa telewizja gdzie reklama zajmuje 1/3 programu.
Rozumiem, że zdecydowanie wolisz TV Trwam, tam program o kuchni to "Siostro, po prostu gotuj - program kulinarny siostry Eutanazji". :D

00


mm ~mm (Gość)12.12.2011 08:29

Lunch, boli Cię że nie do Twojej kieszeni spływa?

00


Doker ~Doker (Gość)12.12.2011 01:05

"mol" napisał(a):
TVN = plastikowa, kolorowa telewizja gdzie reklama zajmuje 1/3 programu.


Rozumiem, że zdecydowanie wolisz TV Trwam, tam program o kuchni to "Siostro, po prostu gotuj - program kulinarny siostry Eutanazji". :D

00


lukch ~lukch (Gość)12.12.2011 00:26

"guzgu" napisał(a):
Zamów reklamę swojej osoby i po uiszczeniu opłaty masz jak w banku pewną reklamę - tylko czy takiego osobnika zechcą promować?


A nie uważasz 'osobniku', że reklama powinna być zaznaczona jako artykuł sponsorowany?

00


Imię Imięranga11.12.2011 23:58

TVN = plastikowa, kolorowa telewizja gdzie reklama zajmuje 1/3 programu.

00


reklama
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat