O kuchni i świętach z Magdą Gessler

Niedziela, 11 grudnia 201152
Dziś w galerii Focus Mall spotkanie z wyjątkową osobą. Właścicielka kilku restauracji, dekoratorka wnętrz i gwiazda „Kuchennych rewolucji” przyjechała do naszego miasta, aby pokazać, jak udekorować świąteczny stół i urozmaicić wigilijną kolację. Nie zabrakło również zdjęć i rozmów z fanami.
fot. Jarek Mizerafot. Jarek Mizera
fot. Jarek Mizera
fot. Jarek Mizera

- Dania, które proponuje dzisiaj mój kucharz są właśnie na święta: tatar z łososia, dorsz marnowany sokiem z lemonki, z kolendrą, świeżą cebulą i ostrą papryką chili – nietuczące i pyszne. Uważam, że tatar ze śledzia z piernikiem, z rodzynkami, miodem, śliwkami, imbirem, orzechami jest po prostu obłędny. To są właśnie te niekonwencjonalne dania. Co jeszcze? Pierogi z rybą, z jesiotrem są fantastyczne, do tego sos grzybowy – mówiła Magda Gessler.

 

A czego słynna restauratorka najbardziej w polskiej kuchni nie lubi? – Tego, że jej nie ma. Tego, że mamy jakieś takie przetworzone polskie dania poprzez myśli amerykańskie, które trafiają do Polski. Jesteśmy tak zapatrzeni w Stany Zjednoczone, że chęć zarobku, że ten fast food zabił kompletnie chęć poszukiwania prawdziwych produktów i prawdziwego jedzenia. Szybkość zabiła jakość – mówiła Magda Gessler.

 

Pełny wywiad z Magdą Gessler w czwartkowym (15 grudnia) wydaniu „Tygodnia Trybunalskiego” oraz w poniedziałkowym "Faktografie" na antenie Strefy FM


Zainteresował temat?

0

0


Zobacz również

Komentarze (52)

Zaloguj się: FacebookGoogleKonto ePiotrkow.pl
loading
Portal epiotrkow.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników. Osoby komentujące czynią to na swoją odpowiedzialność karną lub cywilną.

szczawik szczawicki szczawik szczawickiranga12.12.2011 22:21

"LouisN" napisał(a):
Przydrozne to polecam Janosika przy wjezdzie do Tomaszowa;)

w okręgu do 100km Piotrkowa mam obcykane chyba wszystkie;)

00


widz ~widz (Gość)12.12.2011 20:57

Poszłem i wyszłem. Żądam przeprosin! Pani z kolorowych plakatów, okazało się, w realu wygląda na 20 lat więcej. Proszę nie zafałszowywać mi świata fotoszopami i innymi mopami!

00


l ~l (Gość)12.12.2011 20:53

to chyba nie są przepisy dla przeciętnie zarabiających - tatar z łososia ... dlaczego nie ma polskiej kuchni - bo ceny zwariowały. Ile dziś kosztuje kilo cielęciny??? Gdybym miał za co gotować to bym nie szedł na łatwiznę ... proste

00


LouisN ~LouisN (Gość)12.12.2011 20:45

"szczawik" napisał(a):

Przydrozne to polecam Janosika przy wjezdzie do Tomaszowa;)

00


szczawik szczawicki szczawik szczawickiranga12.12.2011 20:33

zapomnialem dodac, ze wiekszosc czynna 24h;)

00


Pietrek Pietrekranga12.12.2011 20:28

Popieram zajazdy gorskie zarcie wypas i cena przystepna

Komentarz był edytowany przez autora: 12.12.2011 20:29

00


szczawik szczawicki szczawik szczawickiranga12.12.2011 20:19

w randez-vous nie bylem nigdy, troche z nazwy zbyt oficjalnie:D ale polecam dobre jedzonko w sakkarze (nie pamietam jak sie to pisze;)) na ul.mlynarskiej, osobiscie lubie sie stolowac w "gorskich" barach przy autostradach, bardzo dobre jedzonko i cenowo dosc przystepnie:)

00


LouisN ~LouisN (Gość)12.12.2011 19:41

"P51" napisał(a):

No i trafiles z tymi pytaniami pod zly adres ..............6 lat pracowalem w gastronomii :)

00


LouisN ~LouisN (Gość)12.12.2011 19:38

;)o to chodzi

"kolloseum" napisał(a):

00


kolloseum ~kolloseum (Gość)12.12.2011 19:09

"P51" napisał(a):
Restauracja Rendez-vous, 4 x shoarma np. drobiowa + sok. Z pewnością mniej niż 100 zł...
I co...?

\
Shoarmę to dzisiaj zjesz w byle gównianym barze. Zamów w Rendez - vous coś bardziej wykwintnego i "restauracyjnego" dla czerech osób, np. dziczyznę, ryby, inne owoce morza + sok. Wtedy nie doliczysz się zer na rachunku i kasy w swoim portfelu.

00


reklama
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat