O to, żeby było smacznie dbają nauczycielki przedmiotów żywieniowych - Agnieszka Sęk i Katarzyna Wojtczak. Wolontariuszki współpracujące ze szkołą (Lioba z Niemiec, Oana z Rumunii i Burku z Turcji) zorganizowały warsztaty gotowania z kuchni tureckiej na zajęciach praktycznych klasy II TŻ.
Zupa z soczewicy podana z cytryną i miętą miał oryginalny nietypowy smak. W kuchni polskiej rzadko pojawiają się dania z soczewicy, więc przepis wzbudził zainteresowanie, tym bardziej, że okazał się prosty w wykonaniu.
Bananowy deser z kaszy manny miał oryginalną postać i dzięki posypaniu czekoladą kuszący zapach.
Zajęcia to również dobra okazja do kształcenia językowego. Wolontariuszki dopiero uczą się polskiego, więc porozumiewają się po angielsku i niemiecku. Młodzież ZSP w Szydłowie zdążyła się już przyzwyczaić do obcojęzycznych gości.
- Akcja krwiodawstwa przyciągnęła ponad 40 osób
- Moc atrakcji w Mediatece 800-lecia
- Dni Wolborza będą przebojowe!
- Zderzenie dwóch aut na Wojska Polskiego
- Zmiany w Prokuraturze Okręgowej w Piotrkowie
- Dzielnicowy zatrzymał oszustów
- Czas na pomysły mieszkańców. Wystartowała kolejna edycja Budżetu Obywatelskiego
- Mażoretki królowały w Sulejowie
- Oficjalne wyniki wyborów. Juliusz Wiernicki nowym prezydentem Piotrkowa