Uczniowie na zajęciach z wychowawcami rozmawiali o wszechstronnym wykorzystaniu dyni w kuchni oraz zapoznali się z jej odżywczymi właściwościami. Wykorzystując tę wiedzę, przygotowali pyszne smakołyki. Na przerwach każdy mógł się poczęstować wybraną przekąską i zapoznać się z jej przepisami.
Było radośnie, słodko, pysznie i kolorowo. Każda klasa, począwszy od przedszkolaków, a zakończywszy na najstarszych uczniach, przygotowała poczęstunek. Podstawowym składnikiem wszystkich przekąsek, deserów, soków, czy ciast, które znalazły się na stanowiskach degustacyjnych, była dynia. Wszystkie smakołyki rozeszły się w ekspresowym tempie, co świadczy o powodzeniu akcji - podkreślają nauczyciele.
Koordynatorami tego przedsięwzięcia była Joanna Błaszczyk oraz wszyscy wychowawcy klas. - Serdecznie dziękujemy rodzicom naszych uczniów za pomoc, przygotowanie wspaniałych dyniowych wypieków, deserków, przetworów i soczków oraz dekoracji na kiermasz słodkości - dodają organiztorzy.