Magda Gessler o "Kuchennych rewolucjach" w Piotrkowie

Strefa FM Piątek, 11 września 201565
Oficjalnie zakończyły się "Kuchenne rewolucje" w restauracji na Starym Mieście w Piotrkowie.
Magda Gessler o

A zmiany są rzeczywiście rewolucyjne - kiedyś "u Dunina", dziś "Krochmal", do tego nowe menu i zmiana wystroju wnętrza. W czwartek wieczorem Magda Gessler ponownie przyjechała do Piotrkowa, by sprawdzić jak przebiega metamorfoza miejsca. - Nie chcę zdradzać tak do końca tajemnicy, ale wydaje mi się, że ten, kto tu przyjdzie po moim powrocie, ma szansę na wyjątkowo niskie ceny. Dalej nie powiem, ale na pewno każdy powinien się tu znaleźć - mówiła na antenie Strefy FM Magda Gessler.

Menu to między innymi czekadełko wileńskie, bulion z żółtkiem, sztuka mięsa wołowego, czy morelowy krochmal podawany z lodami i bitą śmietaną.

Emisja programu odbędzie się prawdopodobnie w drugiej połowie października.


Zainteresował temat?

11

11


Zobacz również

reklama

Komentarze (65)

Zaloguj się: FacebookGoogleKonto ePiotrkow.pl
loading
Portal epiotrkow.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników. Osoby komentujące czynią to na swoją odpowiedzialność karną lub cywilną.

klient ~klient (Gość)05.10.2015 15:23

Byliśmy z grupą znajomych w odmienionym Duninie i niestety wypadła ta wizyta blado, na sześć osób dostaliśmy 1 menu, póżniej czekaliśmy pół godziny na to aż któraś kelnerka zareaguje na nasze próby zwrócenia uwagi, niestety dwie panie były zajęte podpieraniem baru podczas gdy trzecia nalewała piwo. Nici z zamówienia:(
Przenieśliśmy się do Oliwki gdzie jak zwykle nawet przy komplecie gości obsługa uwinęła się szybko.

50


GOŚĆ43 ~GOŚĆ43 (Gość)17.09.2015 00:14

radzę właścicielom zmienić część personelu tempo w jakim działa kuchnia i kelnerki zakrawa na kpinę

160


Były kursant ~Były kursant (Gość)11.09.2015 23:09

Nie piszcie głupot, bo gdyby nie ona, to dalej właściciele by nas karmili odpadkami.

82


tutaj tutajranga30.09.2015 21:00

Dobrze. Wszystko rozumiem, bom rozumna jest.
Co do jednego mam wątpliwości: Czy ktoś komuś KAŻE jeść u Dunina? Czy ktoś komuś każe sprawdzać, jak się sprawuje kuchnia i obsługa w tej restauracji?
Czy jest jakiś zewnętrzny przymus odwiedzania tego miejsca?
Dlaczego "Krochmal"? Bo tak się zwidziało gwieździe. Dlaczego nie: "Pytek-Ciumciuś", nie wiem. Pewnie i na to by się zgodzono.
Boże.

41


figo122 ~figo122 (Gość)24.09.2015 00:08

Najlepszy to jest Kebab w stary miescie prawdziwy turecki a ie jak w donerze ze miesa malo a duzo surówki.

14


kukuryku ~kukuryku (Gość)18.09.2015 18:08

Od czasu rewolucji byłam tam już 5 razy, za każdym razem jadłam "danie dnia" i byłam zadowolona. Może to z potrawami z karty jest coś nie tak skoro wszyscy tak narzekają..?

04


esbek ~esbek (Gość)13.09.2015 09:04

Jak strasznie śmierdzi gdy drzwi są otwarte a są otwarte ciągłe w pizzerii przy ul.Młynarskiej,smród przepalonego oleju i czegoś tam jeszcze urywa nos już kilkanaście metrów przed wejściem.Gdzie jest sanepid ?

71


klient ~klient (Gość)18.09.2015 12:56

Byliśmy w niedziele po 14tej. Ludzi masa, pozajmowane wszystkie stoliki. Od momentu złozenia zamówienia czekalismy ok 70min. Zamówiliśmy placek po wegiersku i mielony - przyniesiono dwa mielone.Ziemniaki, mizeria smaczna natomiast mielony a raczej mieso z którego został zrobiony to jeden wielki smród pasz którymi karmiona jest trzoda. Byliśmy glodni wiec zamknelismy nosy i zjedliśmy. Na słołach stoją taleze,kubki, widelce, noże, pietruszka w wazonikach, którą wszyscy namietnie dotykają paluchami, dzieci wkladają palce do kubków stojących obok, niektóre sztućce z pozasychanymi skwarkami. Odraza! Ciekawe co na to sanepid czy jest za tym zeby to wszystko było ogólnie dostępne? Ogólne wrażenia nagatywne! Wolę iść do pizzeri dostac nóz i widelec w koszyczku zawiniety w serwetke, świeze upieczone ciasto z również niewiadomogo pochodzenia dodatkami - wybierając mniejsze zło. Smacznego

50


nfn123 ~nfn123 (Gość)16.09.2015 20:13

teraz łachy można wyprać

40


ja 123 ~ja 123 (Gość)13.09.2015 08:14

byłem dupy nie urwało sorry Bartek ,ale to nie dla mnie wołowine w piotrkowie to polecam w dwóch restauracjach to jest karuzela smaków na grota lub w hotelu na rynku. Z całego serca wolę rynek oczywiście inne potrawy też spagethi z kurkami też rewelacja nie to co w oliwce .Oliwka jak i skay pizza , ale i ja i tak wolę tinę.

60


reklama
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat