Artykuły do tagu: podklasztorze

Awaria wodociągu w Sulejowie
W czwartek doszło do awarii sieci wodociągowej w Sulejowie. Mieszkańcy Podklasztorza muszą uzbroić się w cierpliwość, bo przez 5 godzin nie będą mieli dostępu do wody.
39 nalewek i Katarzyna Bosacka. IV Trybunały Nalewkowe zainaugurowane na Podklasztorzu
W restauracji Miód i wino na Podklasztorzu w Sulejowie otwarto w piątkowy wieczór IV Trybunały Nalewkowe. Goście mieli do spróbowania i ocenienia 39 nalewek. Próbowała, oceniała i chwaliła trunki Katarzyna Bosacka, która w sobotę wieczorem w Rynku Trybunalskim będzie gotowała na oczach piotrkowian.
Turystyczno-rekreacyjne szlaki gminy Sulejów hitem tegorocznego lata
Od pierwszego czerwca do końca września bieżącego roku Gmina Sulejów we współpracy z radiem Strefa FM, portalem epiotrkow.pl i gazetą "Tydzień Trybunalski" prowadziła kampanię edukcyjno-informacyjną dla mieszkańców gminy pod nazwą "Przyroda zawsze ci odda". Celem kampanii było podniesienie wiedzy i świadomości jej odbiorców na temat ochrony środowiska, prawidłowego gospodarowania odpadami oraz promocja walorów turystyczno-rekreacyjnych obszaru gminy.
Z cyklu „Przyroda zawsze ci odda”
Zespół klasztorny opactwa cysterskiego położony w Podklasztorzu stał się niewątpliwie symbolem Sulejowa. To jeden z najlepiej zachowanych obiektów tego typu w Polsce. Ten przykład architektury romańskiej został wspinany na listę pomników historii.
Wyjątkowy Dzień Dziecka w Hotelu Podklasztorze
Best Western Plus Hotel Podklasztorze zaprasza 2 czerwca od godz. 13.00 wszystkich mieszkańców Sulejowa i okolic na Dzień Dziecka. Przygotowujemy dla Was dmuchany zamek oraz animacje dla najmłodszych, a od godz. 15.00 będziemy szukać ukrytego skarbu Cystersów.
Kuchnia francuska w restauracji
Restauracja „Miód i Wino” w hotelu Podklasztorze już po raz drugi bierze udział w elitarnym wydarzeniu Goût de France / Good France. To dzień, w którym na pięciu kontynentach obchodzone jest święto francuskiej gastronomii.
Rekordowa zupa gulaszowa z dziczyzny ugotowana i ... zjedzona
100 kg mięsa z jelenia, dzika, sarny i wieprzowina, 200 kg warzyw, 100 kg ziemniaków, 50 kg grzybów – tyle produktów trzeba było użyć, aby ugotować rekordową zupę gulaszową z dziczyzny. Rekord został pobity podczas sulejowskiej Biesiady Rodzinnej.
Hotel Podklasztorze pobija rekord Polski w gotowaniu gulaszu
Już we wtorek 15 sierpnia Hotel Podklasztorze pobija rekord Polski w gotowaniu gulaszu z darów lasu. W wydarzeniu uczestniczy profesjonalny sędzia, który wpisuje wyniki do księgi rekordów.
Pasjonaci fotografii zawładnęli Podklasztorzem
Piękne modelki, bractwo rycerskie, rasowe konie, luksusowe auta i zabytkowe budowle, tak wygląda plener fotograficzny, zorganizowany na Podklasztorzu w Sulejowie przez Stowarzyszenie Fotograficzne „Kreatywni”. Bierze w nim udział ponad 80 fotografów z Polski i z zagranicy, którzy w ramach dwudniowych warsztatów, doskonalą swe umiejętności z zakresu fotografii portretowej i sensualnej. Gośćmi specjalnymi wydarzenia są Tomasz Soliński, fotograf-podróżnik, którego zdjęcia można oglądać między innymi w National Geographic oraz znana izraelska fotografka Inbal Or-Lev.
Sulejów. Uroczystości 840 rocznicy ufundowania klasztoru
W kościele pw. Najświętszej Maryi Panny i św. Tomasza Kantuaryjskiego na Podklasztorzu odbyła się uroczysta msza święta z udziałem władz państwowych, samorządowych, parlamentarzystów oraz zaproszonych gości z okazji 840 rocznicy ufundowania klasztoru Opactwa Cystersów w Sulejowie oraz 1050. rocznicy chrztu Polski.
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat