Zajęcia prowadziła Agata Żyźniewska, dietetyk z wieloletnią praktyką. W ciekawej formie – pokazu slajdów - dietetyczka przekazała wiedzę na temat zdrowego i racjonalnego odżywiania się. Zainteresowanie uczestników wzbudziła zwłaszcza część prelekcji poświęcona zdrowej kuchni roślinnej oraz informacje na temat tego, w jakich produktach możemy szukać cennych dla naszego organizmu witamin i mikroelementów. Uczestnicy zajęć zgodnie podkreślają, że dopiero po tym wykładzie uświadomili sobie, jak wiele produktów spożywanych na co dzień może mieć negatywny wpływ na zdrowie.
Realizacja programu składa się z kilkunastu spotkań. Uczestników czekają jeszcze m.in. warsztaty z pierwszej pomocy i długo oczekiwana integracyjna zabawa karnawałowa.
- Niebezpiecznie na drogach regionu
- Przedstawiciele piotrkowskiej lewicy upamiętnili Święto Pracy
- Przed nami Sulejowska majówka dla Ani
- Mirosław Świech pomagał wszystkim potrzebującym. Teraz sam potrzebuje pomocy
- W Moszczenicy świętować będą gminne obchody 233. rocznicy uchwalenia Konstytucji 3 Maja
- Wspólna akcja krwiodawstwa ZHP i Akademii Piotrkowskiej przyciągnęła tłumy
- Radni nowej kadencji spotkają się po raz pierwszy
- Wypadek ciężarówki na S8 koło Wolbórza: cysterna dachowała blokując drogę do Warszawy przez kilka godzin
- Międzynarodowy Dzień Tańca w MOK