Zajęcia prowadziła Agata Żyźniewska, dietetyk z wieloletnią praktyką. W ciekawej formie – pokazu slajdów - dietetyczka przekazała wiedzę na temat zdrowego i racjonalnego odżywiania się. Zainteresowanie uczestników wzbudziła zwłaszcza część prelekcji poświęcona zdrowej kuchni roślinnej oraz informacje na temat tego, w jakich produktach możemy szukać cennych dla naszego organizmu witamin i mikroelementów. Uczestnicy zajęć zgodnie podkreślają, że dopiero po tym wykładzie uświadomili sobie, jak wiele produktów spożywanych na co dzień może mieć negatywny wpływ na zdrowie.
Realizacja programu składa się z kilkunastu spotkań. Uczestników czekają jeszcze m.in. warsztaty z pierwszej pomocy i długo oczekiwana integracyjna zabawa karnawałowa.
- Groźny wypadek przy dworcu PKP w Piotrkowie. Mężczyzna po zderzeniu z volkswagenem wpadł w wiatę autobusową
- Konferencja prasowa prezydenta Piotrkowa
- Jesienny koncert w piotrkowskim MOK-u
- 17 mln na Centrum Świętego Mikołaja w Wolborzu
- Dzień Pracownika Socjalnego. Statuetki dla MOPR i PCPR w Piotrkowie
- Podsumowali tegoroczną kwestę
- Kto zostanie mistrzem gminy Sulejów?
- Problem mieszkańców bloków w Woli Krzysztoporskiej
- Szukali ciała w dawnym szpitalu