- Do naszego powiatu takie mięso w czystej mięsnej postaci nie trafiło, wiem co mówię bo za niego odpowiadam - zapewnia doktor Błachiewicz. - Może być jednak tak, że mięso zostało w jakimś zakładzie przetworzone i później trafiło do sklepów, więc mogliśmy takie skażone mięso zjeść - dodaje.
Eksperci uspokajają, że jednorazowe spożycie mięsa, skażonego dioksynami nie jest szkodliwe. Negatywnych skutków można się spodziewać tylko wtedy, gdyby jedzone było przez dłuższy czas.
- Duża fabryka w Piotrkowie planuje zwolnienia grupowe? Spółka wydała oświadczenie
- Wolborzanie u Pierwszej Damy
- W powiecie piotrkowskim odbędą się Igrzyska
- I Pieszy Maraton „Przez pola i lasy” za nami
- Dni Piotrkowa 2024. Będzie zmiana organizacji ruchu
- Ceny ciepła od 1 lipca 2024 r. – dalsza ochrona
- Pożar osobówki we Włodzimierzowie
- Awanturował się w aptece, został ukarany mandatem
- Karol Szokalski wybrany na dyrektora Zarządu Dróg Powiatowych