- Do naszego powiatu takie mięso w czystej mięsnej postaci nie trafiło, wiem co mówię bo za niego odpowiadam - zapewnia doktor Błachiewicz. - Może być jednak tak, że mięso zostało w jakimś zakładzie przetworzone i później trafiło do sklepów, więc mogliśmy takie skażone mięso zjeść - dodaje.
Eksperci uspokajają, że jednorazowe spożycie mięsa, skażonego dioksynami nie jest szkodliwe. Negatywnych skutków można się spodziewać tylko wtedy, gdyby jedzone było przez dłuższy czas.
- Kolejny Nightskating za nami
- Nastolatka potrącona na pasach
- Rok szkolny oficjalnie zakończony
- Znamy datę otwarcia nowego marketu budowlanego
- Kto kieruje Sądem Rejonowym w Piotrkowie po odwołaniu prezesa?
- Tomasz Matuszak laureatem 49. Złotej Wieży Trybunalskiej
- Możliwe burze w Piotrkowie i powiecie. IMiGW ostrzega
- Pożar auta na Polnej
- Konkursy na dyrektorów piotrkowskich instytucji