- Do naszego powiatu takie mięso w czystej mięsnej postaci nie trafiło, wiem co mówię bo za niego odpowiadam - zapewnia doktor Błachiewicz. - Może być jednak tak, że mięso zostało w jakimś zakładzie przetworzone i później trafiło do sklepów, więc mogliśmy takie skażone mięso zjeść - dodaje.
Eksperci uspokajają, że jednorazowe spożycie mięsa, skażonego dioksynami nie jest szkodliwe. Negatywnych skutków można się spodziewać tylko wtedy, gdyby jedzone było przez dłuższy czas.
- ZUS: Niemal 837 tys. informacji o przyznaniu wakacji składkowych. Kolejne w przygotowaniu
- Wigilia dla osób samotnych w SWPA "PAŁACYK"
- Tradycyjna szopka w Klasztorze oo. Bernardynów w Piotrkowie
- Potrącenie rowerzysty w Piotrkowie
- Nikodem i Maja w Piotrkowie. Aleksander i Laura w Bełchatowie
- Sześć zarzutów kradzieży dla 34-latka
- Łódzkie z rekordowym budżetem
- Wypadek w Milejowie, kolizja w Kamocinie
- Wygrana z programu "Jaka to melodia?" przekazana na leczenie Patryka Wysmyka