Szkoda, że już nie można się dopić po dyskotece :( Poznawało się wtedy wielu fajnych ludzi.
Kilka mitów związanych z zakazem handlu alkoholem po 23.00:
- umieranie żuli z zapicia, bo kupują z mety - a kiedy oni kupowali w sklepie??? Zawsze kupowali z mety;
- wykańczanie handlu w mieście - Kto jest przeciw zakazowi? Właściciele nocnych sklepów - bo najwięcej stracili na zakazie;
- jeżdżenie po wódkę poza Piotrków - czy ktoś, kto nie ma problemu z alkoholem - naprawdę potrzebował szukać wódy po 23.00? Nie wierzę... Jeśli planował imprezę, to przecież nie ma zakazu kupić wcześniej.
Nie rozumiem o co ten krzyk???
Większość radnych, która uchwaliła tą prohibicję mieszka poza Piotrkowem, wiec nie mają problemu z zakupem alkoholu.
Srali muchy bedzie wiosna...teraz kudłate mogą dopiero spać po nocy w autach
Są trzy rodzaje kłamstwa: kłamstwo, wielkie kłamstwo i statystyka.
Mam nadzieję, że przytomni Piotrkowianie odpowiedzą przy urnie... Przez 12 lat zrobiono z Piotrkowa miasto emerytów i rencistów, coraz mniej młodych, coraz mniej studentów... Wszyscy młodzi stąd uciekają. Tak ma wyglądać moje miasto? W którym się urodziłem i wychowałem? Stanowcze NIE!!! Panu już dziękujemy...
No tak ale z picia alkoholu i idzie podatek sprzedaży.
Miasto zarabiało
Głupie to wszystko Piotrków trybunalski , likwidując dworce itp?
Z niknie z mapy polski.
Ja jestem rencistą i mi to odpowiada. Nawet mogliby zakazać sprzedaży od 20. Jeszcze wkurzają mnie auta i motory jak późno jeżdżą oraz jak ludzie prują mordy jak wyjdą z dyskoteki.
Argumenty dla ktorych powinien byc zniesiony zakaz sprzedazy alkoholu (wynika z komentarzy)
-kupowanie z mety alkoholu
-jak bedzie zakaz to nie bedzie glosowal na Chojniaka
-jezdzenie po alkohol do sklepow poza Piotrków
-wykanczanie handlu w miescie
-jezdzednie po 2 litry wodki do Poniatowa
-umieranie zuli z zapicia dlatego ze kupili alko z mety
Czy wy ludzie widzicie co wypisujecie? Znam wielu ludzi i nie kojaze zeby ktos normalny mial przezywke ze nie moze kupic alko po 23 w pobliskim sklepie.
Ostatni raz alko po 23 kupowalem nigdy. Za kolnierz nie wylewam a nigdy na imprezie mi mnie zabraklo. Jak ktos po godzinie 23 lezie po wode do sklepu to musi sie zastanowic czy on czasem nie ma problemu z alkoholem.
Jak ktos impreze czaczyna i ma na stole 0,5l i w lodowce drugie 0,5l to sie powinien zastanowc czy wogole jakas impreze powinien organizowac (chociazby na dwie osoby).
Całościowe koszty społeczne związane z piciem alkoholu w Polsce ok. 14,16 mld wlicza sie w to:
Koszty bezpośrednie medyczne – wydatki publiczne
Koszty bezpośrednie społeczne – wydatki publiczne
Koszty pośrednie - zaliczono do nich wydatki ZUS w kategorii absencji chorobowych mężczyzn, utratę produktywności pracy, wypadki drogowe spowodowane przez nietrzeźwych kierowców oraz utratę produktywności w wyniku przedwczesnej umieralności
Wpływy do budżetu państwa
-wpływa do budżetu państwa ponad 11 mld złotych
koszt jaki musi ponies podatnik za tych co im sie strasznie chce pic alko po 23.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!