metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
gość ~gość (Gość)12.09.2018 15:47

Jadę do Poniatowa i kupuję. Prohibicja uderza w sklepikarzy z Piotrkowa. Zamiast wydać pieniądz na miejscu, wydaję w sąsiedniej gminie. Głupia głupota.

82

gość ~gość (Gość)12.09.2018 16:15

Pytamie. Czy ci dwaj faceci żyli by gdyby nie prohibicja?

52

madeINpoland ~madeINpoland (Gość)12.09.2018 16:42

efekt był wczoraj jak znaleźli dwóch

41

gość ~gość (Gość)12.09.2018 15:51

I bardzo dobrze!
Jak ktoś planuje imprezę to może za wczasy kupić odpowiednią ilość alkoholu. Lepiej wziąć butelkę więcej niż później siać lament, że "normalni nie mogą się napić". Normalni myślą i kupują wcześniej!
Jeżeli zgony są po jakimś lewym alkoholu to spoko, to się nazywa selekcją naturalną.
Ludzie lamentujący o braku możliwości zakupu alko po 23 mają problem z głową i przede wszystkim z samym alkoholem.
Dodatkowo... Jakby w PL była tak zwana kultura picia, to sklepy z trunkami mogły by być potwarte 24h na dobę i nic by złego się nie działo.

35

gość ~gość (Gość)12.09.2018 16:57

Chciałam jeszcze dodać, ze ptaki w parku bardzo paskudza, wiec proszę o wydanie dekretu, by chociaż w godzinach nocnych tego nie czyniły...apropo z uwagi, iż w nocy pojedyncze jednostki śmią jeździć autami co wiąże się z hałasem proszę o zakaz poruszania się nocą po mieście - jak wiadomo w nocy się śpi, mam również nadzieje, ze Mediateka będzie otwarta w przyzwoitych godzinach proponuje 8-16 przed ósma skocze tylko na poranna mszę później będę chłonąc wiedzę w mediatece no, a po 16 będę już szykować i siebie i rodzine do wieczerzy i snu, bo telewizje wyłączamy o 23, gdyż chłop zakaz wprowadził oglądania tv po 23, bo są sceny walk i aktów miłosnych często wśród par nie posiadających sakramentu małżeństwa i zgłaszał mi swoje zaniepokojenie...podjęliśmy zatem uchwale rodzinna, aby niniejszy wynalazek zła czyli tv za pomocą odpowiednich narzędzi tj dłoni odłączać na noc...żyje nam się dużo spokojniej i w ogóle jest pięknie

72

gość ~gość (Gość)12.09.2018 17:02

Aaaa i prośba taka o interwencje, bo wuj uzależniony od picia jest no i teraz to biega po 23 na stacje benzynowa hakuje życie i wykupuje praliny z alko wiec nooo ewidentnie łamana jest ta prohibicja wuja wsadzić i stacje tez zamknąć...a coooo jak szaleć to szaleć! Dobrze, ze straż miejska jest przyzwoita instytucja i pracuje do 22 chociaż osobiście uważam, ze to już pozna godzina i powinni kończyć dużo wcześniej najlepiej po 16 od razu popołudniowa msza i do domciu na kolacje oczywiście jedzonko tylko koszerne

61

gość ~gość (Gość)12.09.2018 17:15

Jeeeejjjjj jeszcze kolejny pomysł...moja sąsiadka chodzi po schodach w butach na obcasach i tupie jak jeż, samej sąsiadki zakazać się nie da, bo to choroba blok jest ale już zakaz noszenia obuwia na obcasie byłby wskazany tyle pomysłów...chyba zacznę listy pisać do przezydenta i jego paziów i podsypać im te pomysły genialne chociaż no sami tez są genialni nie można im tego odmówić, prawdziwi szachiści...tylko kurczę ta Glowacka mnie martwi, co to będzie jak wygra - otwarty prezydent i brak zakazów i nakazów (pomijając te w granicach norm) no aż się boje...jak to tak żyć będzie człowiek bez tej obroży z kolcami...chłop będzie żarł, sasiad palił, sąsiadka będzie tupać, auta będą jeździć hmmmm ta wolność to rzecz okrutna, a już możliwość wyboru to samo zło

52

To mówiłem ja Wacław Jarząbek ~To mówiłem ja Wacław Jarząbek (Gość)12.09.2018 15:45

A tyle było krzyków, że to zamach na prawa obywatelskie, że powstaną meliny itd. Czasem trzeba podejmować niepopularne decyzje dla dobra ogółu. Ciekawe jak będzie z Mediateką. Życzę nam wszystkim żeby znalazła się osoba z pomysłami na wykorzystanie tego obiektu. Jest mnóstwo fajnych wydarzeń prezentowanych w wielu miastach, które PT omijają. Może będzie więcej koncertów z porządnym nagłośnieniem. Zajęcia multimedialne dla szkół, zajęcia z robotyki dla dzieciaków. Na koniec żeby nie było: na obecnego Prezydenta nie zagłosuję. Zawalił na całego temat modernizacji dróg, jest mało aktywny we wspieraniu przedsiębiorców i brak mu ogólnej wizji rozwoju miasta.

28

gość ~gość (Gość)12.09.2018 17:43

Super decyzja

34

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat