metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
jj ~jj (Gość)13.09.2018 13:55

To teraz wprowadźmy zakazy jazdy samochodami po mieście. Wtedy też nie będzie kolizji, wypadków ,a statystyki się poprawią o 100%. Genialne :)

51

ja ~ja (Gość)13.09.2018 15:18

Ja bym wprowadzil zakaz klamania dla politykow i wiezienie za nieprzestrzeganie.

30

SRAJ FORS ~SRAJ FORS (Gość)13.09.2018 06:14

Wprowadzają jakąś bzdurną prohibicję a nie chcą pozbyć się problemu bombowca który niszczy nam nerwy dzień i noc. Nawet 15km od lotniska

145

gość ~gość (Gość)13.09.2018 17:06

To prawda interwencji jest mniej bo jest mniej patroli a zredukowano ilość patroli bo mamy prohibicje. I teraz jak się dzwoni to albo nikt nie odbiera albo mówi że nie ma kim jechać. A papier jest cierpliwy i wszystko zniesie. A ci pijani kierowcy co jadą na łeb na szyję alejami Piłsudskiego w stronę Gomulina? Pochwalcie się czy spadła ilość pijanych kierowców. A no tak przecież nie ma patroli czyli nie ma problemu.

81

Marian79 ~Marian79 (Gość)13.09.2018 17:50

Czyżby radni sądzili, że klient po czterech kuflach w knajpie jest "mniej awanturujący się", niż po czteropaku z Żabki? Niech wprowadzą jeszcze nakaz chodzenia pod krawatem - skuteczność będzie ta sama!
Jesteśmy traktowani jak bydło hodowlane uznając, że można je zamknąć na noc do obory, żeby nie sprawiało kłopotu.
PS. Byłem kiedyś w Anglii w mieście Leicester i tam obowiązuje całkowity zakaz sprzedaży alkoholu w nocy (również w knajpach). W efekcie młodzież wypija przed wyjściem na miasto tyle alkoholu, żeby wystarczyło na całą noc - co widać po ulicach pełnych półprzytomnych ludzi i ich wymiocin.

71

nobody ~nobody (Gość)13.09.2018 18:00

Statystykami oczy mydlą... Nie sądze, żeby ta prohibicja zmieniła cokolwiek jeżeli chodzi o bezpieczeństwo. Na Starym mieście jak dresiarnia piła, tak pije w najlepsze dalej. Właściciele sklepów stracili na biznesie, musieli pozwalniać pracowników.
Ogólnie mam wrażenie, że to jest zakaz dla samego zakazu, nic nie daje, a tylko irytuje. Kurcze jestem pełnoletnia już te kilkanaście lat i jak chcę się napić wina po 23, to chce je kupić, wypić kieliszek i iść spać. Nie drzeć ryja na ulicy i demolować miasto, tylko po prostu wypić wino. Ale widocznie władza wie lepiej, co dla narodu najlepsze. :)

104

gość ~gość (Gość)13.09.2018 18:02

Nie będzie interwencji to znaczy że część strażników miejskich nie będzie miała roboty i tym sposobem otrzymamy kolejne ręce do pracy. Hura!

91

mik ~mik (Gość)14.09.2018 09:14

Jak widać po statystyce interwencji, szara strefa się rozwija.

51

wyrwigrosz ~wyrwigrosz (Gość)14.09.2018 09:19

już niedługo prohibicja będzie zniesiona, trzeba tylko odpowiednio zagłosować. Mieszkańcy do wyborów! Czas otworzyć okna i przewietrzyć urząd miasta w Piotrkowie.

75

Skoro jest tak super... ~Skoro jest tak super... (Gość)14.09.2018 10:04

... to może w ogóle zakazać handlu alkoholem?

80

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat