To teraz wprowadźmy zakazy jazdy samochodami po mieście. Wtedy też nie będzie kolizji, wypadków ,a statystyki się poprawią o 100%. Genialne :)
Ja bym wprowadzil zakaz klamania dla politykow i wiezienie za nieprzestrzeganie.
Wprowadzają jakąś bzdurną prohibicję a nie chcą pozbyć się problemu bombowca który niszczy nam nerwy dzień i noc. Nawet 15km od lotniska
To prawda interwencji jest mniej bo jest mniej patroli a zredukowano ilość patroli bo mamy prohibicje. I teraz jak się dzwoni to albo nikt nie odbiera albo mówi że nie ma kim jechać. A papier jest cierpliwy i wszystko zniesie. A ci pijani kierowcy co jadą na łeb na szyję alejami Piłsudskiego w stronę Gomulina? Pochwalcie się czy spadła ilość pijanych kierowców. A no tak przecież nie ma patroli czyli nie ma problemu.
Czyżby radni sądzili, że klient po czterech kuflach w knajpie jest "mniej awanturujący się", niż po czteropaku z Żabki? Niech wprowadzą jeszcze nakaz chodzenia pod krawatem - skuteczność będzie ta sama!
Jesteśmy traktowani jak bydło hodowlane uznając, że można je zamknąć na noc do obory, żeby nie sprawiało kłopotu.
PS. Byłem kiedyś w Anglii w mieście Leicester i tam obowiązuje całkowity zakaz sprzedaży alkoholu w nocy (również w knajpach). W efekcie młodzież wypija przed wyjściem na miasto tyle alkoholu, żeby wystarczyło na całą noc - co widać po ulicach pełnych półprzytomnych ludzi i ich wymiocin.
Statystykami oczy mydlą... Nie sądze, żeby ta prohibicja zmieniła cokolwiek jeżeli chodzi o bezpieczeństwo. Na Starym mieście jak dresiarnia piła, tak pije w najlepsze dalej. Właściciele sklepów stracili na biznesie, musieli pozwalniać pracowników.
Ogólnie mam wrażenie, że to jest zakaz dla samego zakazu, nic nie daje, a tylko irytuje. Kurcze jestem pełnoletnia już te kilkanaście lat i jak chcę się napić wina po 23, to chce je kupić, wypić kieliszek i iść spać. Nie drzeć ryja na ulicy i demolować miasto, tylko po prostu wypić wino. Ale widocznie władza wie lepiej, co dla narodu najlepsze. :)
Nie będzie interwencji to znaczy że część strażników miejskich nie będzie miała roboty i tym sposobem otrzymamy kolejne ręce do pracy. Hura!
już niedługo prohibicja będzie zniesiona, trzeba tylko odpowiednio zagłosować. Mieszkańcy do wyborów! Czas otworzyć okna i przewietrzyć urząd miasta w Piotrkowie.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!