Czytam te komentarze, czytam i analizuję po swojemu. Jestem od urodzenia piotrkowianką i moje dzieci też. Żadne z nas nie uczyło się w I LO. Ale każde z nas uczyło się dla siebie i wykorzystało tę wiedzę w życiu zawodowym. Szkoły, które kończyliśmy w Piotrkowie Tryb. zatrudniały nauczycieli, którzy uczyli w godzinach pracy w szkole. Nikt nie oczekiwał dodatkowej pracy na korkach. Niestety I LO od lat ma opinie, że tam nauczyciele wzajemnie się polecają, dla dodatkowego zarobku na korkach.
Rodzice, których stać na korki dla swoich dzieci, fundują im to. Nie ma to odzwierciedlenia w talencie do przyszłych zawodów tych dzieci. Dlatego mamy w Piotrkowie lekarzy nieudaczników, prawników nieudaczników, a nawet samorządowców nieudaczników - którzy uważają, że to ich zawód. Odnosząc się do samobójstwa 15-latka - może nie nadążał za rówieśnikami, może rodziców nie było stać na korki z każdego przedmiotu, a może dawali mu korki kosztem innych wyrzeczeń np skromniejszym ubraniem. Nie znam prawdy, ale coś w tym wszystkim nie zadziałało. Dzieci rodziców dobrze sytuowanych gardzą innymi rówieśnikami. Dlaczego? Bo rodzice nie poświęcają im zbyt dużo czasu, bo gonią za pieniędzmi i uważąją, że płacąc za korki i drogie ubrania spełnili swój obowiązek. Nie tędy droga. Druga sprawa - konsekwencje tego co się stało powinni ponieść rodzice hejtujących dzieci wraz ze swymi pupilkami oraz dyrekcja szkoły. Bo p. Michalski mało się tym interesował. Wręcz ważniejsza dla niego była sympatyzacja z władzami miasta. To tyle. Oceńcie sami, choć może nie zgodzicie się ze mna.
Ja widzę co się dzieje w szkołach. Uważam że nauczyciele nie umieją rozmawiać z młodzieżą wręcz przeciwnie sprawiają że mlodzi gorzej się buntują. Nie traktują ich na równi. Ja wiem ze teraz ciężkie czasy i są jacy są ale wystarczy poznac ich świat i wpuszcza cie do niego. Spróbujcie czasem ich zrozumieć i wtedy rozmawiać a nie tylko rozkazywać zakazywać bo to ich buntuje. Niestety ale nie potraficie z nimi rozmawiać.
Większość nauczycieli udziela korepetycji. Bez różnicy czy to jest nauczyciel z I, II, III, iV-go LO, ciężko się wbić do kogoś na korepetycje. Korepetycje są źle rozumowane. Rodzice wykupują dodatkowe godziny nauki żeby zwiększyć szanse swoich dzieci na dostanie się na obrany kierunek studiów. Myślę, że mało jest uczniów w Chrobrym, którzy chodzą na korepetycje ponieważ sobie nie radzą z nauką.
Pani Chojnacka tak bardzo skupiła się na tym że jest ważna i ktoś w końcu zwrócił na nią uwagę że zapomniała o najważniejszym, rozmowie z rodzicami zmarłego. Tak bardzo pani dba o dobro mieszkańców miasta, dlaczego nie pomyślała pani jak mogą czuć się rodzice chłopca?
Gratuluje Pani radnej, która nauczyła się wreszcie pisać i mówić samodzielnie a nie czyta to co nakaże jej druga osoba
Na ogólnopolskim portalu jest artykuł o innej prześladowanej osobie z tego liceum. Była kontrola kuratorium, wnioski. Wynika z tego, że władze szkoły to zlekceważyły... Wygląda na to, że źle się dzieje w tej szkole. Czas najwyższy zrobić tam porządek.
Wszystko winna szkoły, ciekawe. Kto jest bardziej wtajemniczony - dzieci z klasy to wie, że kiedyś chłopiec również miał myśli samobójcze tylko z innego powodu.
Ci dwaj opryszkowie, których nazwiska na jakichś forach czytalam powinni ponieść najsurowszą karę. Dla przykładu. Mam nadzieję, że ich rodzice, pomimo wysokich stanowisk, skulą kiedyś glowy I przeproszą, że wychowali takich zwyrodnialcow, o ile w ogóle szkoła poinformowała, że chodzi o ich dzieci. Pedagodzy z tej szkoły powinni się wstydzić, że pieniądze przysłoniły im człowieczeństwo. Liczę, że chociaż po fakcie nie będą niczego zatajać.
Piotrków im nigdy tego nie zapomni.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!