o brawo!!! w końcu ktoś się odważył nie sponsorowań "zacnego" grona pedagogicznego;) tylko jak to się odbije na maturach?
To nie organizować i nie robić problemu! Widać zasada "zastaw się, a postaw się" trzyma się mocno.
Moja studniówka była organizowana w szkole - zabawa była w sali gimnastycznej, a konsumpcja w klasach. Z pewnością było to tańsze rozwiązanie, niż wynajęty lokal. I z tego co pamiętam, to nauczyciele nie przyprowadzali osób towarzyszących.
A teraz szkolne imprezy w wynajętych lokalach, rozpoczęcie i zakończenie roku szkolnego w kościołach... I jeszcze robią z tego problem w mediach? Nie ogarniam.
Młodzi ludzie jeszcze nie pracujący maja opłacać zabawę starym cynicznym belfrom ?! Gdzie belfra honor ?
moja studniówka była 3 lata temu. nie byłam na niej bo zwyczajnie nie było mnie stać na 350 zł. mimo, że koleżanki chciały się złożyć(cała klasa) i za mnie zapłacić nie chciałam bo było mi zwyczajnie głupio. studniówka była organizowana w szkole na auli, ale koszta cateringu, kwiatów i jeszcze innych pierdół były zbyt duże jak dla moich rodziców. bardzo to przeżyli, że nie było nas stać, myślę, że ja poradziłam sobie z tym lepiej niż oni....
Studniówka jest naszą tradycją. Należy ją pielęgnować. Każdy dyrektor ma rozeznanie jacy uczniowie z jakim zasobem portfela uczęszczają do jego szkoły. Powinien się dostosować do ich warunków i zorganizować 100dniówkę na ich warunkach. Byłem na studniowce która była organizowana w szkole i nawet były poprawiny i każdy dobrze ją wspomina. Przestańmy z pokazową i tworzeniem hierarchii ludzi.
Jak was boli finansowanie nauczycieli to idzcie na prota i z glowy .. a nie zale i placze na forach ile to wy nie musicie na nich placic. Bal raz na cale zycie a sracie jak byscie co tydzien musieli wydawac po 500zl na nauczycieli... PAMIETAJCIE NA ZAKONCZENIE ROKU NIE KUPUJCIE KWIATOW I CZEKOLAD BO ZA DROGIE.
PTB - Nauczyciele to są cwaniaki i tyle za nic nie płacą, a przywileje to jeszcze inna sprawa. to nie chodzi o to, że ktoś może być jak chce nauczycielem. tylko oni biorą ile mogą. Ale sami im rodzice pchają byle grat za zaliczenie dziecka, Korupcja
A sądzicie, że wszyscy zaproszenie nauczyciele idą z chęcią? Niektórzy pewnie tak, dla innych to po prostu kolejny obowiązek. Niech nauczyciele płacą za siebie jeszcze jak jadą z Wami na wycieczki. Przecież zwiedzają, jedzą i śpią też za Wasze.Może po prostu zapraszać tylko wychowawców, jeśli zależy na obniżce kosztów?
A słyszał ktoś że nauczyciele zrobili zrzutkę na ucznia którego ni stać na opłacenie studniówki bo ja nie.
Może dobrze byłoby wrócić do skromnej tradycji. Przyszli maturzyści skupiali się na dekorowaniu sali gimnastyczne
(w której odbywały się bale), wydzieleniu częsci do skromnych posiłków, przygotowywaniu programu artystycznego. Fryzury maturzystek były naturalne. Dzisiejsze fryzury dodają młodym dziewczętom 10 lat. Nie było problemu z zabezpieczeniem parkietu przed zniszczeniem.
Szkoły elitarne na zachodzie dbają o TRADYCJE. Nikt nie przygotowuje osobych sal w restauracjach, w których bawią się, jedzą nauczyciele. I kto to mówi o pedagogicznym wychowywaniu młodzieży?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!