Patrzcie Uczniowie, patrzcie Rodzice! Czym dłużej czasu artykuł jest na stronie, tym więcej wpisów "pod przykrywką" od właścicieli lokali i pseudo-nauczycieli. Trudno im się dziwić, walczą o chleb! Ale jest to okropna, pełna rozpaczy walka! Mam nadzieję, że z wiatrakami... i że już za rok uczniowie (czytaj - rodzice) nie będą nikogo sponsorować!
Czasy gdy studniówka będzie zabawą w remizie strażackiej już bliskie.
zróbcie na złość nauczycielom i lokali właścicielom zakończcie edukację na gimnazjum
Rozumiem zapłacenie wychowawcy za osobę towarzyszącą, ale kazdemu nauczycielowi? To są ogromne koszta! Nauczyciele żyją w jakimś dziwnym odrealnionym świecie.
Uważam, że nadszedł moment, aby zlikwidować studniówkę, która jest anachronizmem. Kiedyś był to pierwszy "dorosły" bal dla większości uczniów. Teraz studniówki organizuje się w lokalach gastronomicznych i jest to jedna z wielu imprez, na których młodzież pije alkohol, pali papierosy a nawet zażywa narkotyki. Studniówka w starym stylu jest dla nich nie do przyjęcia. Obecność nauczycieli wcale nie jest im na rękę - koszty są zbyt wysokie i jeszcze zgredy pilnują co się dzieje. Dlatego władze oświatowe powinny zabronić nauczycielom udziału w tego typu imprezach. Jeżeli uczniowie chcą się bawić, niech zorganizują sobie zabawę we własnym zakresie po ukończeniu szkoły i złożeniu egzaminu maturalnego. Mogą nawet w przypływie dobrego humoru szarpnąć się i zaprosić swojego wychowawcę.
niektórych uczniów nie stać na koszty związane ze studniówka a wiadomo rodzic się może starać dla dziecka ale i tak suma 500 zl jest za wysoka natomiast nauczyciele o tym nie myślą i robią pretensje jak to ich bez osób towarzyszących lub czemu oni mają dopłacać. Studniówka jest dla uczniów, jeden taki dzień w życiu a co do komitetu to powinien uczniom w trudnej sytuacji materialnej pomóc żeby i oni mogli uczestniczyć w tym wydarzeniu.
Widać, że kończył zawodówkę i nigdy studniówki nie miał!
Niestety tak już powinno być: albo studniówka i szcunek dla belfrów, albo poprosyu nie robić studniówki i już!!!!!!
Popieram niepłacenie za nauczycieli, każdy nauczyciel powinien się wstydzić, że niepracujący uczniowie, czyli ich rodzice za nich płącą. Też potępiam podarunki na koniec roku kupowane dla nauczycieli przez uczniów, dziecko powinno kupić sobie zabawkę, słodycze, przeznaczyć na wakacje a nie dawać dobrze zarabiającym nauczycielom, wstyd
Ja miałam jeszcze to szczęście, że "wyszłam" ;)
Moja odpowiedź: drogi Wychowawco, nie jesteśmy w szkole, żebym mówił Ci na "Pan", skoro Ty na tym forum piszesz mi "na Ty". Mam już ukończone 18 lat, więc również winienneś mi mówić "na Pan". Swoją drogą - w internecie przyjęła się forma bezpośrednia.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!