Smutne to zjawisko gdy grono nauczycielskie zaczyna się bronić przed oczywistymi prawdami. Część wpisów widać wyraźnie że pochodzą od nauczycieli, mam tylko nadzieję, że autorami ich są nauczyciele z przypadku, czyli Ci co nic nie robią, a narzekają. Obrona pozycji dzisiejszych nauczycieli nie całkowicie chybiona. Grono nauczycielskie doskonale wie , że w Polsce średni dzień pracy nauczyciela to 3 godziny, urlopy w najciekawszych miesiącach roku, wszystkie święta wolne, dwa razy do roku dodatkowe wolne w ferie, tygodniowy okres pracy to 18 godzin, średnia cena godziny to 47,5 zł, czy mam dalej wymieniać profity nauczycieli( dzień nauczyciela,kolonie letnie, dziwne korepetycje (kolega -koledze). Dziwne tłumaczenie ,że nauczyciel musi pracę do domu przynosić jest poniżej pasa, to samo może powiedzieć księgowa i wiele innych zawodów- oni również lepiej się skupią nad pracą w zaciszu domowym.Dla przypomnienia nauczyciel w każdym innym kraju pracuje dzienne 6-8 godzin, ma obowiązek prowadzić kola zainteresowań, o korepetycjach nie słyszał- on ma nauczać w szkole. W wakacje ma miesiąc pracy obowiązkowej w szkole z młodzieżą mającą trudności w nauce. Wracając do studniówki- to prawda jest to egzamin dojrzałości, ale tych młodych uczniów ,a nie nauczycieli, to jest ich święto, niech oni za wszystko odpowiadają i oczywiście organizują. Nauczyciel powinien tylko patrzeć i wyciągać wnioski, czy naprawdę dobrze ich przygotował do dorosłego życia. Jeśli będzie nauczycielem dobrym(wymagającym) to niech się nie martwi jego uczniowie zaproszą go na tą studniówkę i będzie się bawił do samego rana.
Nie zgodzę się z Panią - mają bardzo znikomy. Powoływany jest komitet organizacyjny, złożony z potulnych dyrekcji rodziców i dyrektora. Oczywiście - miejsce jest takie jak zarządzi dyrekcja, dodam - intensywnie przekonywana przez właściciela tego a nie innego lokalu. W jaki sposób przekonywana niechaj sobie Pani dopowie. Przy okazji - zawsze jakaś "mamuśka" w komitecie chce coś ugrać dla znajomej firmy - a to foto, a to video, a to telebim itd.
Wina leży po stronie lobby właścicieli lokali oraz "potulnych" dyrektorów, łasych na korzyści. Nie mówię, że jest tak w każdej szkole, a w niektórych jest... i to boli.
Ja podobnie jak przedmówcy popieram organizację studniówek w szkołach, ale lobby z Włodzimierzowa ma układ w straży pożarnej, która nie godzi się pod pretekstem przepisów p.poż.
Drodzy nauczyciele,nie chodźcie na te studniówki.uczniowie owszem zapraszają,ale dla ich rodziców to duży wydatek w tych ciężkich czasach.gdybyście usłyszeli rozmowy w domach uczniów na ten temat,to byście nie poszli.Bądźcie honorowi,czy tak bardzo zależy wam,na tym balu?nie lepiej posiedzieć w domu?ja tam bym w życiu nie poszła,wiedząc że ktoś obcy zapłacił za mnie.
O czym ty czlowieku piszesz taka jest prawda nie musisz nikido obrażać
To w jaki sposób i na jakich zasadach organizowana jest studniówka świadczy o dyrekcji szkoły.
Dyrekcja szkoły powinna regulować w jaki sposób należy organizować studniówkę, tak aby była ona lekcją dobrego wychowania, a nie tylko obżarstwa, pijaństwa i rozpasania.
jaśnie panie 'expiotrkowianinie'
więc za wyprowadzanie zarzyganych studniówkowiczów powinien pobierać podwójne, a nie płacić za tę, niewątpliwie wątpliwą, przyjemność
ściska, że do tej 'elitarnej' grupy nie zaliczono? a kłócić się! a dochodzić praw! oraz po kosztach ciąć!
po po internetach zawodzić każda pierwsza miętka lacha potrafi.
panno 'UCZENNICA'
a ci wiecznie niedopici omałożedorośli też? bo wiesz... rodzice mogą jednak w pilnowaniu być bardziej zaangażowani...
'rodzic'
wróć do szkoły i się interpuncji doucz. da się i bez studniówkowania.
a jako komentarz ogólny do tych uczniowskich żalów:
odciążcie dzieci rodziców portfele,
oszczędźcie ich ciężko zarabiane złotówki,
uczcie się pilnie, uczcie się wiele,
rezygnujcie W OGÓLE ze studniówki!
Nie musisz tego robić Waćpan, albowiem w lokalach do których Pan chodzisz jest od tego ochrona. Poza tym - nie wynika to z Pana umowy o pracę. Więc piszesz Pan bzdury, bo bronisz środowiska, którego obronić się nie da.
Do byle jakich grup wolę się nie zaliczać. Natomiast - Pan, jak mniemam, w nich uczestniczy i pobiera przytoczone niżej w dyskusji 10 zł "od łebka".
Jesteś żałosny, bo sam nie potrafisz stosować interpunkcji i używać spacji na klawiaturze, a pouczasz innych!
Skoro mnie obraziłeś - ja ci odpowiem. A moderator mi na to pozwoli, gdyż nie dopuści, abym pozostawił obrazę bez odpowiedzi. Po pierwsze - bylekto mnie nie obrazi, bo nie jest w stanie. Po drugie - na ludzi twojego pokroju najchętniej wysłałbym sms-a o treści "POMAGAM".
należy tych maturzystów pochwalić za odwagę, mając takich ludzi możemy zapomnieć o tym cyrku co jest obecnie. Młodzi, odważni i do tego umieją liczyć. Nauczyciel jak zwykle, niewiele zrobić,kasę za mierną naukę zgarnąć,na studniówce za darmochę się pobawić i dalej narzekać jak to im źle. Brawo- maturzyści, dajcie przykład innym, to może wy coś zmienicie w tym kraju.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!