Szanowny Nauczycielu -emerycie.Zna Pan zapewnie szkołę z bezpowrotnie minionych,dobrych lat.Dzisiejsza szkoła,to nie dawna szkoła.Panuje wszędobylskie chamstwo,arogancja,agresja i roszczeniowi rodzice. Działania wychowawcze są torpedowane przez niektórych rodziców. Ta cała awantura jest efektem osobistego odgrywania się rodzica na szkole.
Ciekawe drogi Panie, jakie utraci Pan zarobki na stałym etacie, który nie jest kompletnie zależny od niczego, zastanawia mnie to?
Popieram głos jednego z przedmówców - szkoła winna wychowywać a nie terroryzować i straszyć. Już ponad 200 lat temu odkryto, że terror jest dobry na krótką metę.
Poza tym - jakimś dziwnym trafem, po weekendzie, gdy uczniowie i nauczyciele (!) powrócili do "obowiązków", zaczęły przeważać komentarze "pro-szkolne".
Moim zdaniem - jeśli lansujecie się na tak zacną szkołę - powinniście dać spokój. Z jednej strony uważacie, że obraża was "hołota", ale wy nie jesteście lepsi - też obrażacie. Inteligentny człowiek by dał sobie spokój, ale wam daleko. Macie w sobie pełno agresji, bo młodzież powiedziała prawdę, która kole was w oczy.
Do nauki byś się wzięła, a nie do wchodzenia w d+++ bez mydła.
Dobrze, że ty człowiek dojrzały rozładowujesz bawiąc się w "mistrza klawiatury"
Boże daj tym "biednym dzieciakom"choć odrobinę przyzwoitości i życiowej mądrości.Ubliżanie i posądzanie to jedyne co im wychodzi- szkoda tylko ,że zamiast myśleć jak tu dopiec kolejnej osobie nie pomyślą o tym,że kiedyś to do nich wróci ze zdwojoną siłą-bo w życiu za wszystko trzeba zapłacić wcześniej czy później-za ubliżanie,posądzanie i opluwanie.Tak jak wraca do nas dobro czynione drugiemu człowiekowi tak i wraca krzywda wyrządzona innym.Może czasem warto zastanowić się nad wypowiadanymi słowami
Przyznam po lekturze forum - obiektywnie, że riposty szkoły i nauczycieli wcale nie są mniej obraźliwe. Nauczyciele powinni przejść nad tym do porządku dziennego, a zachowują się jak dzieci - odpisują. Co gorsza - w identycznym, obraźliwym, agresywnym tonie.
Bardzo słsuzna uwaga dotycząca studniówki. Rodzice nie po to wypluwają płuca żeby nauczyciele z OSOBAMI TOW. mogli się zabawić, tylko po to aby wlasne dzieci miały niezpomnainą noc i pokazać się trochę inaczej niż zwykle. Z jakiej racji mają jeszcze płacić za nauczycieli? Mało dostają? Moi rodzice muszą latać za tygodniem wolnego w wakacje, gdzie nauczyciele mają dwa meisiące i to luksusy w pracy bo ja nigdy nie widziałam,żeby któryś z moich rodziców był częsciej w kinie ode mnie bo 'musi' iść z klasą. Niech sami za siebie płacą to zobaczymy ile pójdzie :)
Nie wiem dlaczego ruszacie nauczycieli ,zamiast im podziękować za to wszystko co dla nas robią to jeszcze Ich oczerniacie ....ludzie ogarnąć się ,od zawsze tak było ,że na studniówkę zapraszano nauczycieli i my też wiedzieliśmy o tym doskonale ile płacimy i za co a jak komuś nie pasowało mógł to mówić na samym początku. WSTYD !!! Zamiast docenić wysiłek nauczyli to jeszcze takie komentarze piszecie ...Szacunek dla Nauczycieli II LO bo im się to należy!
Widzę,że nic do Was nie dociera-róbcie dalej sobie taką super reklamę.Powodzenia przy naborze 2014/2015
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!