metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
realia/ ~realia/ (Gość)20.02.2014 13:07

"krzychu7" napisał(a):
ciekawe o jakich to sprawkach możnaby pisać. wszyyscy tak gadacie, tylko nigdy nie ma konkretów. na koniec okazuje sie że to normalna szkoła, taka jak inne. raczej nie dzieje się tam nic co nie działoby się w nnych lo w poiotrkowie

konkrety ? proszę bardzo ! to może na początek fakt ,że nauczyciel wiadomego przedmiotu "chodzi" ze swoją byłą uczennicą ...

40

aaa.... ~aaa.... (Gość)10.01.2014 12:18

Gdybym ja była dyrektorem szkoły to zażądałabym aby nauczyciele chcący się bawić na studniówce płacili za siebie i za swoich partnerów. Ewentualnie z tego obowiązku zwolniłabym wychowawców, bo wiadomo oni muszą być. Uważam, że to nie jest żadna forma podziękowania dla nauczycieli za swoja pracę dostają wynagrodzenie a wciągu roku jest wiele okazji przy których okazuje im się podziękowanie. Nie tylko ta grupa zawodowa wykonuje odpowiedzialna pracę jest wiele takich zawodów, a jakoś szczególnych podziękowań dla nich nie ma.

10

były uczeń ~były uczeń (Gość)10.01.2014 13:52

Popieram są zatrudnieni i za to biorą wynagrodzenie.Tak się już ta kasta zawodowa nauczyła że wszystko za darmo. Za wycieczki wyjazdy do teatu itp itd darmocha.A i dzieci swoje niejednokrotnie zabierają ze sobą za free.UCZNIOWIE NIE PRACUJĄ TYLKO ICH RODZICE!!!!!!!!!Może w takim razie podatek od darowizny powinni płacić w takim razie.Ciekawe kiedy Urząd Skarbowy się zainteresuje podatkami od lewych korepetycji słono opłacanych????? Szkoda gadać.

10

Krytyk bis ~Krytyk bis (Gość)10.01.2014 14:07

Tradycja związana ze studiówkami jest dobra i miła dla młodzieży. Jednak, jako osoba niezaangażowana i obiektywna widzę kilka minusów technicznych.
Po pierwsze - jest zbyt drogo. Koszt od pary, w zależności od szkoły, to ok. 400-500 zł. Do tego - sukienka, garnitur, buty, dodatki, biżuteria. Czyni - to 1000 zł. Cóż - czy rodzic może odmówić dziecku? Nie, bo byłoby mu przykro.
Po drugie, dlaczego jest tak drogo? Gdyż, jako jedni z nielicznych już w Polsce, uczniowie z Piotrkowa płacą za nauczycieli i ich osoby towarzyszące. Ponadto - zarobić muszą właściciele domów weselnych. To silne lobby... mają układy w urzędach i straży ogniowej:) u której wywalczyli, że studniówki nie mogą odbywać się w szkole... dziwne natomiast, że inne imprezy, apele, spotkania już mogą. Rzecz trzecia - ktoś po drodze musi jeszcze zarobić. Jakiś tajemniczy pośrednik.
Spójrzmy, że 500 zł kosztuje 2-dniowe wesele, 300 zł przyzwoity bal sylwestrowy. Czy studniówka nie jest za droga?
Z góry ostrzegam, że zaraz rozpiszą się tu właściciele lokali, którzy będą mnie obrażać i ośmieszać. Pragnę im - również z góry - powiedzieć, że byle kto mnie nie obrazi. A po drugie - czy jesteście aż tak głupi, że wierzycie, iż za rok/dwa/trzy ktoś do was przyjdzie za taką cenę? Już się wam ucina, spójrzcie - w Szydłowie dali sobie spokój ze studniówką.
Reasumując - studniówka w szkole byłaby najlepszym rozwiązaniem. Jednak nie pozwala na nią lobby właścicieli domów imprez:(
OBNIŻCIE CENY, A KOMITET ORGANIZACYJNY RODZICÓW POWINIEN USUNĄĆ TAJEMNICZYCH POŚREDNIKÓW, KTÓRZY KORZYSTAJĄ Z OKAZJI I ZARABIAJĄ.

00

Ja-Ko ~Ja-Ko (Gość)10.01.2014 14:13

Żaden problem, od lat nauczyciele ZSP nr 4 w Piotrkowie płacą za siebie i swoje osoby towarzyszące.

00

rodzic ~rodzic (Gość)10.01.2014 14:29

CZAS NA ZMIANĘ TYCH KOMUNISTYCZNYCH TRADYCJI TO NIE TE CZASY ŻEBY RODZICE PRZEZ CAŁY CZAS UTRZYMYWALI CIALO PEDAGOGICZNE ICH PARTNERÓW I ZAPROSZONYCH GOŚCI , KTÓRZY BARDZO CZĘSTO MAJĄ GDZIEŚ MŁODZIEŻ I NAS RODZICÓW. MYŚLĘ , ŻE NALEŻY ZMIENIĆ TE PRZYZWYCZAJENIA I POMYŚLEĆ NAD NOWĄ FORMĄ TAKICH UROCZYSTOŚCI- MOŻE KOMITET RODZICIELSKI POWINIEN POKRYWAĆ CZĘŚĆ KOSZTÓW

00

666 ~666 (Gość)10.01.2014 14:43

Nauczyciele powinni płacić za studniówkę tak jak każdy. Jeśli ktoś akurat "nie ma", to niech zarobi w wolnym czasie (można być kelnerką w kawiarni na ten przykład i odłożyć na studniówkę, przy 18 godzinach pensum spokojnie czasu wystarczy), lub nie przychodzi.

00

ja ~ja (Gość)10.01.2014 15:00

Bulwersujące jest, że na imprezę bądź co bądź szkolną, nauczyciele oczekują zaproszeń z osobą towarzyszącą! W mojej szkole też były, na szczęście, nieliczne przypadki, że nauczyciel od razu informował, że bez osoby towarzyszącej nie przyjmuje zaproszenia! Kit mu w ślip! Szacowne grono niech przyjmie do wiadomości, że to są duże koszty, które w całości pokrywaja rodzice!

00

byly pan nauczyciel ~byly pan nauczyciel (Gość)10.01.2014 15:13

oj dzieci ! ale czy wy myślicie ze nas kręcą te studniówki? 90% nauczycieli nie ma NAJMNIEJSZEJ ochoty iść na ten wasz bal. policzcie ile osób pracuje w szkole a ile faktycznie jest na studniowce. najczęściej sa to wychowawcy i kilku innych nauczycieli max 20 osób (średnio). pominę fakt którego może nikt z was nie widzi, ale my w dresach nie latamy na studniówkę. dla nas tez to są koszty czasami nowy strój, fryzura, itp - kilka stówek leci. a przyjemność z samego balu tez średnia. wiec z wielka chęcią nie będziemy już was "zaszczycać" swoja obecnością.

00

expiotrkowianin ~expiotrkowianin (Gość)10.01.2014 15:21

Szanowny Panie, również jestem z zawodu nauczycielem. Pozwoli Pan, że skomentuję Pańskie słowa:

"byly-pan-nauczyciel" napisał(a):
90% nauczycieli nie ma NAJMNIEJSZEJ ochoty iść na ten wasz bal

Proszę mówić za siebie; z moich doświadczeń wynika, że większość ma JAK NAJWIĘKSZĄ ochotę. Dodatkowo nie traktuje tego jako "bal dzieci", ale kolejną okazję do szeroko pojętej zabawy.

"byly-pan-nauczyciel" napisał(a):
wiec z wielka chęcią nie będziemy już was "zaszczycać" swoja obecnością.

Wiem, że część naszego środowiska, którą Pan reprezentuje nad tym ubolewa, wiem... Słyszę po tonie wypowiedzi. Niestety - koniec rozrywki. Na szczęście nowe pokolenie jest bardziej solidarne z uczniami.

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat