Przerażają mnie te komentarze!!!Studniówka to przecież tradycja i nie zasłaniajcie się biedą...Są dzieci,które we wakacje pracują,żeby pomóc rodzicom finansowo,nie palą papierosów...Mnie najbardziej denerwuje wybór sali i DJa na studniówkę,co z góry szkoła ma narzucone(śmierdzi mi to korupcją)i w niektórych szkołach dzieci,czasem też rodzice nie mają nic do powiedzenia.Nie wiem dlaczego wygrywa zawsze Zielony Gościniec?Ktoś po prostu musi mieć w tym jakiś interes.
Pisownia dopuszcza tylko "tę" - tę suknię, tę panią, tę bramę: Ładną ma tę suknię, prawda?
Już nie. W nieoficjalnej korespondencji (list, mail, gg etc.) dopuszczalne jest już od kilku lat używanie formy "tą laskę". W oficjalnej korespondencji nadal "tę laskę"
mimo wszystko pozdrawiam
W formie pisanej używamy:
tę – w połączeniu z biernikiem
tą – w połączeniu z
Tyle.
Jako absolwent II LO cieszę się, że uczęszczałem do tej szkoły, gdy była ona jeszcze w miarę normalna. Z poniższej dyskusji osób związanych z tą szkołą wnioskuję, że obecnie dobrze się tam nie dzieje.
"To chyba schizofrenia".Nie chciałbym dostać zaproszenia na wesele a na forum przeczytać,że jestem łajdakiem,że nie zapłaciłem.
Ostatnia godzina nie została zmarnowana przez lobby właścieli lokali oraz dyrekcję liceum. Już tu powiedziano, i faktycznie - tonący brzytwy się chwyta... Dobre jest jedyne to, że zakończyliście karierę i już za rok "eldorado" dla was nie będzie.
Powyższe zdanie powinno brzmieć - "ma w tym interes" a nie "musi mieć". Zgadzam się.
Owszem - ja też ukończyłem tę szkołę, gdy było w niej inaczej, lepiej... Stare dobre czasy...
Dawne czasy wspominam z łezką w oku...
Temu służą niezależne media, ale jesteś zbyt młoda żeby mieć o tym pojęcie.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!