metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
lusia ~lusia (Gość)12.01.2014 19:48

Przerażają mnie te komentarze!!!Studniówka to przecież tradycja i nie zasłaniajcie się biedą...Są dzieci,które we wakacje pracują,żeby pomóc rodzicom finansowo,nie palą papierosów...Mnie najbardziej denerwuje wybór sali i DJa na studniówkę,co z góry szkoła ma narzucone(śmierdzi mi to korupcją)i w niektórych szkołach dzieci,czasem też rodzice nie mają nic do powiedzenia.Nie wiem dlaczego wygrywa zawsze Zielony Gościniec?Ktoś po prostu musi mieć w tym jakiś interes.

00

nauczyciel ~nauczyciel (Gość)12.01.2014 19:49

"wiorek" napisał(a):
"nauczyciel" napisał(a):
Jestem nauczycielem II LO i z przykrością czytam całą tą dyskusję. Zapraszam na jeden tydzień do szkoły , żeby zobaczyć jaki to mamy luksus. Studniówka była zawsze wielkim swiętem , formą spotkania się uczniów i nauczycieli na innej płaszczyźnie. Niekoniecznie za wielkie pieniądze. Wspólną zabawą i okazją do wspominania . Przykro, że ten czas już bezpowrotnie minął.
To żenujące, by nauczyciel robił takie błędy.

Pisownia dopuszcza tylko "tę" - tę suknię, tę panią, tę bramę: Ładną ma tę suknię, prawda?
Już nie. W nieoficjalnej korespondencji (list, mail, gg etc.) dopuszczalne jest już od kilku lat używanie formy "tą laskę". W oficjalnej korespondencji nadal "tę laskę"
mimo wszystko pozdrawiam

00

filolog ~filolog (Gość)12.01.2014 20:03

W formie pisanej używamy:
tę – w połączeniu z biernikiem
tą – w połączeniu z
Tyle.

00

Al Bundy ~Al Bundy (Gość)12.01.2014 20:20

Jako absolwent II LO cieszę się, że uczęszczałem do tej szkoły, gdy była ona jeszcze w miarę normalna. Z poniższej dyskusji osób związanych z tą szkołą wnioskuję, że obecnie dobrze się tam nie dzieje.

00

guru ~guru (Gość)12.01.2014 20:23

"To chyba schizofrenia".Nie chciałbym dostać zaproszenia na wesele a na forum przeczytać,że jestem łajdakiem,że nie zapłaciłem.

00

Wieczorową porą ~Wieczorową porą (Gość)12.01.2014 20:39

Ostatnia godzina nie została zmarnowana przez lobby właścieli lokali oraz dyrekcję liceum. Już tu powiedziano, i faktycznie - tonący brzytwy się chwyta... Dobre jest jedyne to, że zakończyliście karierę i już za rok "eldorado" dla was nie będzie.

00

Ha ha ha ~Ha ha ha (Gość)12.01.2014 20:40

"lusia" napisał(a):
Ktoś po prostu musi mieć w tym jakiś interes.

Powyższe zdanie powinno brzmieć - "ma w tym interes" a nie "musi mieć". Zgadzam się.

00

expiotrkowianin ~expiotrkowianin (Gość)12.01.2014 20:42

"Al-Bundy" napisał(a):
Jako absolwent II LO cieszę się, że uczęszczałem do tej szkoły, gdy była ona jeszcze w miarę normalna. Z poniższej dyskusji osób związanych z tą szkołą wnioskuję, że obecnie dobrze się tam nie dzieje.

Owszem - ja też ukończyłem tę szkołę, gdy było w niej inaczej, lepiej... Stare dobre czasy...
Dawne czasy wspominam z łezką w oku...

00

Obserwator2 ~Obserwator2 (Gość)12.01.2014 20:43

"Obserwator1" napisał(a):
tu jest najlepsze miejsce na to, naprawdę... anonimowo, z ukrytą twarzą... :)

Temu służą niezależne media, ale jesteś zbyt młoda żeby mieć o tym pojęcie.

00

Moniś ~Moniś (Gość)12.01.2014 21:19

"guru" napisał(a):
"To chyba schizofrenia".Nie chciałbym dostać zaproszenia na wesele a na forum przeczytać,że jestem łajdakiem,że nie zapłaciłem.

Przychodząc na wesele - młoda para ma nadzieję, że otrzyma od ciebie kopertę. Zatem - jest z ciebie pożytek. Przychodząc na studniówkę jako nauczyciel - pożytku z ciebie nie ma, poza twoim własnym napełnionym żołądkiem.
Tyle teorii.

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat