Mundurowy: Dyskutuj argumentami a nie wyzwiskami. Każdy ma prawo do swoich opinii i poglądów.
Moze i mój komentarz mija sie z trescia zamieszczona wyzej, jednakze musze to napisac, gdyz sumienie nie daje mi spokoju, otoz.. Piotrkow Trybunalski a mianowicie wladze chwala sie swoimi osiagnieciami, jednak z punktu sadownictwa miasto to stoi na najnizszym poziomie, nie ma tutaj dobrego wymiaru sprawiedliwosci , nie da sie czuc w tym miescie bezpiecznie i chyba kazdy to potwierdzi , na kazdym kroku mozna spotkac sie ze znecaniem na innych ze gnebieniem lokatorow budynkow, jednakze Piotrkow to takie miasto w ktorym ludzi biednych sie poniza i Ci nie moga wyegzekwowac nalezytych im praw, ktore zawarte sa w kodeksach prawnych
do "mundurowego" moja głupkowata teoria jest taka, że znak ustąp pierwszeństwa przejazdu ( czy jak tam się fachowo nazywa) jest wystarczającym rozwiązaniem dla piotrkowskich skrzyżowań po 22. Twierdzenie, że nie jest faktycznym rozgrzeszeniem kierowców ignorujących znaki drogowe. Ponieważ z tekstu domyśla się, że jesteś policjantem to pytanie; kiedy w PT-City Policja Drogowa pełniła służbę na skrzyżowaniach bo jakoś sobie nie przypominam funkcjonariuszy zwalczających przypadki wymuszeń pierwszeństwa przejazdu na skrzyżowaniach. Fakt jest taki, że w mieście kierowcy jeżdżą fatalnie o czym świadczą chociażby wypadki na skrzyżowaniu Sikorskiego i Energetyków przed włączeniem sygnalizacji. Ale czy ktoś widział tam patrole Policji?! - prościej było włączyć sygnalizację! Teraz także- prosta sprawa ewidentne naruszenie znaków ustalających pierwszeństwo przejazdu i zaraz biadolenie, że światła nie działały, ale znaki są i obowiązują - czy za rok będziemy biadolić, że razem z czerwonym światłem powinny zamykać się szlabany?! A patrole Policji ktoś na tym skrzyżowaniu je widział? Kolejne pytanie czy Policja Drogowa robi cokolwiek ponad jeżdżenie do wypadków i łapanie na prędkość?- mam na w szczególności myśli: wymuszenia pierwszeństwa przejazdu i wyprzedzanie na trzeciego lub czwartego.
Od 16 lutego sygnalizacja całą dobę?Dlaczego więc skrzyżowanie na wylotówce z Piotrkowa w kierunku
Sulejów-Kielce "pracuje do 22-ej"?
panie mundurowy muwisz o płaczu po wypadku ja się zapytam kto będzie odpowiadał za wypadek koło moszczenicy gdzi zginęła kobieta co mi wiadomo są tam już matactwa z kierowcą a ma już sporo na koncie takich tragicznych wypadków i dobrego adwokata ale brak rozumu już wiadomo że ktoś winę przejmuje na siebie żeby on nie odpowiadał
Mundurowy wreszcie powiedział to co mysli i szanuje jego zdanie. Masz racje kolego.
Wszystcy tak gadaja madrze do momentu jak ich to spotka...wtedy to ja powiem "zamknać"...
Bardzo jestem z tego rozwiązania zadowolona, tylko sskoda że dopiero teraz to wprowadzili...
informuję, że na przejściu dla pieszych na wysokości kortów przy al.Sikorskiego od dłuższego czasu spalone są żarówki w sygnalizacji przejścia dla pieszych do centrum handlowego.
ted: I pewnie oczekujesz od zarządcy drogi, czyli MZDiK-u, że wymienią te żarówki?
Obyś się nie przeliczył - oni nawet nie wiedzą, jakie ulice w mieście mają.
Dziś łatali dziury na ul. Nałkowskiej:
http://skocz.pl/trzcinskiej
a na stronie MZDiK podali, że na ul. Trzcińskiej, co jest nieprawdą:
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!